Medvehagymás csirkemell fehérboros-tejszínes mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
50g medvehagyma71 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
30g krémsajt75 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
18 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
38g dupla tejszín180 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
869
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
100g medvehagyma142 kcal
-
40g sajt141 kcal
-
60g krémsajt150 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
35 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
75g dupla tejszín359 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1736
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
50.4g csirkemellfilé61 kcal
-
11.2g medvehagyma16 kcal
-
4.5g sajt16 kcal
-
6.7g krémsajt17 kcal
-
7.6g bacon30 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
8.4g fehérbor7 kcal
-
8.4g dupla tejszín40 kcal
-
2.2g tejföl4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
195
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1593.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 695 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 259 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
869
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.4 g
Zsír
-
Összesen 108.7 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3186.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1389 mg
-
Nátrium 985 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 517.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1736
kcal
- 16% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
100 g medvehagyma
-
4 szelet bacon
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
75 ml dupla tejszín
-
1 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A medvehagymát megmossuk, 4 levelet félreteszünk, a maradékot röviden blansírozzuk. Hagyjuk szűrődni, apróra vágjuk.
- A filéket megmossuk, szárazra itatjuk, mindegyikbe egy-egy zsebet vágunk, sóval, borssal fűszerezzük. A zsebeket belül kikenjük kb. 1 tk krémsajttal, megtöltjük a medvehagymával elkavart reszelt sajttal. A csirkemell filéket 2-2 bacon szelettel körbetekerjük.
- A sütőbe helyezzünk egy tűzálló tálat, és 180 fokra előmelegítjük.
- A tekercseket egy serpenyőben az olajon körben megpirítjuk, áthelyezzük őket az előmelegített tűzálló tálba, betoljuk a sütőbe, és 20 percig sütjük.
- A pecsenyezsírt felöntjük a borral és a tejszínnel, hozzáadjuk a maradék, vékony csíkokra vágott medvehagymát, krémsajtot, tejfölt. Kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 210
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9073
- Feltöltés dátuma: 2014. április 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom húsétel a medvehagyma idényre. Ha a mártásunk túl sűrű, hígítsuk kevés levessel vagy vízzel.