r
Nosalty Logó

Medvehagymás csalánleves tojásmetélttel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Medvehagymás csalánleves tojásmetélttel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Tojásmetélt

422
Kalória
11.7g
Fehérje
25.1g
Szénhidrátok
31.4g
Zsír
440.9g
Víz
239.2g
Koleszterin
4g
Rost
5.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Tojásmetélt

Összesen 422 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Tojásmetélt

Összesen 1265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Leves

Tojásmetélt

Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    440.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    253 micro
  • α-karotin
    848 micro
  • β-karotin
    2239 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1149 micro
Összesen 422 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2207.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1322.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    758 micro
  • α-karotin
    2544 micro
  • β-karotin
    6717 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3446 micro
Összesen 1265 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 79 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A medvehagymát és a csalánlevelet mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel csíkokra. A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.
  2. A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá a medvehagymát és a csalánlevelet, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen, majd adjuk hozzá a krumplit és a sárgarépát is. Keverjük alaposan össze, ízlés szerint szórjuk meg ételízesítővel, sóval, és őrölt borssal, majd pár perc után, öntsük fel a vízzel.
  4. Ezután forraljuk fel, majd mérsékeljük a lángot, és főzzük puhára. (közben kóstoljuk, és ha kell ízesítsünk utána) Amikor a krumpli és a sárgarépa puhára főtt, vegyük le a tűzről, öntsük hozzá a tejszínt, és botmixerrel pépesítsük.
  5. Ezután tegyük vissza a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen.

Tojásmetélt

  1. Üssünk fel egy tojást, szórjuk meg egy csipet sóval, majd villával alaposan keverjük össze. Egy palacsintasütőt kenjünk ki olajjal, majd öntsük bele a felvert tojást, és úgy süssük meg, mint a palacsintát. Mindegyik tojással így járjunk el.
  2. Ezután tekerjük fel úgy mint a palacsintát, majd ízlés szerint vágjuk fel mindegyiket külön-külön.Tálaláskor merjük tányérba a levest, majd helyezzük rá a tojásmetéltet és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

10 magas vastartalmú gyümölcs és zöldség, amit neked is be...

Amikor szóba kerül a vasfogyasztás, a legtöbben a vörös húsokra asszociálnak, ami nem csoda, hiszen az állati eredetű élelmiszerek természetesen magas vastartalommal rendelkeznek. Ugyanakkor akadnak olyan gyümölcsök és zöldségek is, amelyekben bőven megtalálható ez a tápanyag – csak tudnunk kell, hol keressük!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!