r
Nosalty Logó

Medvehagymás-brokkolis leveles batyu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás-brokkolis leveles batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1328 micro
Összesen 705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    171 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2655 micro
Összesen 1410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kivesszük a hűtőből (én az előhűtött változatot használtam), egy hőálló tálat kikenünk olajjal.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tálba beleterítjük a tésztát, úgy hogy minden oldalon túllógjon annyival a széle, hogy ha a tölteléket belehalmoztuk, akkor be tudjuk fedni vele.
  4. A medvehagymát összetépkedjük ízlésünk szerinti nagyságúra (én kb. olyan 3x4 cm-es darabokra téptem), és a tésztára terítjük a felét.
  5. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, ésa tésztára pakoljuk.
  6. A pritaminpaprikát kb. 2x2 cm-es darabokra szeljük, és a brokkoli közé szórjuk.
  7. A tetejére mehet a medvehagyma másik fele.
  8. A tojást a szójajoghurttalés a fűszerekkel felverjük, ráöntjük a zöldségekre, majd először a tészta sarkait, majd a széleit ráhajtjuk.
  9. Kicsit átkenjük a tetejét olajjal.
  10. Mehet a sütőbe, készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1827
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Ajánló

 A medvehagymát bármikor fel tudjátok használni szezon után is, ha az alábbi módon tartósítjátok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Brokkoli leveles tésztában című receptem nagy sikert aratott, mind itt a Nosaltyn, mindazok körében, akik fogyasztottak belőle. Nem utolsó sorban nekem is az egyik kedvencem.  Most a medvehagyma szezonban kicsit újítottam a recepten, és a fokhagyma helyett a medvehagymát használtam fel. És mivel imádom a színeket az ételekben is, ezért megbolondítottam némi pirossal. :) Fogadjátok szeretettel! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...