Medvehagyma peszto fenyőmaggal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 56% Zsír
-
13g medvehagyma18 kcal
-
8g fenyőmag56 kcal
-
33 kcal
-
17g olívaolaj147 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
254
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 56% Zsír
-
75g medvehagyma106 kcal
-
50g fenyőmag337 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
100g olívaolaj884 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1523
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 56% Zsír
-
27.3g medvehagyma39 kcal
-
18.2g fenyőmag122 kcal
-
18.2g parmezán sajt71 kcal
-
36.4g olívaolaj321 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
553
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 56% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
254
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 56% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 147 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2280 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 730 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1523
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 56% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 53.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 829.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
553
kcal
Hozzávalók
-
75 g medvehagyma
-
50 g fenyőmag
-
50 g parmezán sajt
-
100 ml olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A fenyőmagot egy serpenyőben - zsiradék hozzáadása nélkül – aranysárgára pirítjuk. Hűlni hagyjuk.
- A parmezánt apró kockákra, a medvehagymát durvára vágjuk.
- A fenyőmagot, medvehagymát, parmezánt egy konyhai aprítógépbe tesszük, ráöntjük az olajat, és krémesre dolgozzuk.
- Sóval, borssal ízesítjük. Ha szükséges, keverünk hozzá még egy kis olajat.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8764
- Feltöltés dátuma: 2013. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Spagettihez, levesek, szószok ízesítéséhez. Jól záródó üvegben, egy kis olajjal leöntve, a hűtőben pár hétig is tárolható, de kis adagokban le is fagyaszthatjuk.