r
Nosalty Logó

Mediterrán zöldségsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Mediterrán zöldségsaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1405 micro
  • β-crypt
    238 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2422 micro
Összesen 177 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1226.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    747 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5621 micro
  • β-crypt
    952 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9687 micro
Összesen 714 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A zöldségeket megmossuk, tisztítjuk.
  2. A paprikát 1-2 cm széles csíkokra, a padlizsánt 2 cm-es kockákra, a cukkinit 1 cm vastagságú szeletekre, a hagymát vékony gyűrűkre, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. Az egészet elkeverjük 4 ek olajjal, sóval, borssal fűszerezzük.
  3. Egy tepsit beteszünk kb. 5 percre a sütőbe, majd kibéleljük sütőpapírral, a zöldségeket beleöntjük az előkészített tepsibe, betoljuk a sütőbe, és 15 percig pirítjuk.
  4. Az ecetet elkeverjük 3 ek vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzádolgozzuk a maradék olajat.
  5. A zöldségeket kivesszük a sütőből, egy tálba öntjük, meglocsoljuk a dresszinggel és elkeverjük. Megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4688
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 02.

Receptkategóriák

Ciabattaval, de grillezett húsok mellé is kitűnő ez a langyos saláta.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...