r
Nosalty Logó

Mediterrán tésztasaláta friss bazsalikommal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Mediterrán tésztasaláta friss bazsalikommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1377 micro
Összesen 186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    776 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8259 micro
Összesen 1117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzzük, majd hideg vízben átöblítjük, és pár csepp olívaolajjal összekeverve hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A cukkinit és a padlizsánt (miután alaposan megmostuk) apró kockákra vágjuk.
  3. Kevés olívaolajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Ezután kerül bele a felkockázott cukkini és padlizsán, sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és jól átpirítjuk. Alacsonyabb hőfokra véve, fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk. A zöldségek akkor a legfinomabbak, ha kicsit még roppanósak.
  4. A megpárolt zöldségeket összeforgatjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel, és pár csepp citromlével.
  5. A mozzarellát lecsöpögtetjük, a koktélparadicsomokat félbevágjuk.
  6. Egy nagy tálban összeforgatjuk a tésztát, a párolt zöldségeket, a koktélparadicsomokat és a sajtot, majd beletépkedjük a bazsalikom- és a mentaleveleket.
  7. Hidegen, de nem lehűtve tálaljuk. Tálaláskor citromlevet csepegtetünk rá, és meglocsoljuk olívaolajjal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17036
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán tésztasaláta friss bazsalikommal
A kis gasztronauta 142 recept

Finom variáció tésztasalátára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...