r
Nosalty Logó

Mediterrán tepsis csirke fokhagymás spagettivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Mediterrán tepsis csirke fokhagymás spagettivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A mediterrán tepsis csirkéhez: 

A fokhagymás spagettihez: 

1080
Kalória
73g
Fehérje
101.2g
Szénhidrátok
40.8g
Zsír
315.2g
Víz
228.3g
Koleszterin
5.8g
Rost
7.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A mediterrán tepsis csirkéhez: 

A fokhagymás spagettihez: 

Összesen 1080 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A mediterrán tepsis csirkéhez: 

A fokhagymás spagettihez: 

Összesen 4317 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A mediterrán tepsis csirkéhez: 

A fokhagymás spagettihez: 

Összesen 181 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2263.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    315.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1074 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 1080 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    292 g

Zsír

  • Összesen
    163.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9053.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    526 mg
  • Kálcium
    1993 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    3695 mg
  • Nátrium
    2191 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1361 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4295 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2135 micro
Összesen 4317 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    539 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

A mediterrán tepsis csirkéhez: 

  1. Egy jénai vagy kerámia tálat kevés olívaolajjal kikenünk. A csirkecombokat és a vastagabb csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk oregánóval.
  2. A húst és a paradicsomokat elrendezzük a tálban, a tetejére néhány bazsalikomlevelet helyezünk. Alufóliával lefedjük a tálat, és 210 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
  3. Az 50 perc elteltével levesszük a tálról az alufóliát, megszórjuk a reszelt parmezán sajttal, és kirakjuk a szeletekre vágott mozzarellával, majd visszatesszük a sütőbe 15 percre.

A fokhagymás spagettihez: 

  1. A spagettit al dente-re főzzük.
  2. Egy nagy wokban vagy mélyebb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd 1-2 perc múlva a felaprított újhagymát is.
  3. 1 percig pirítjuk az újhagymát, majd a serpenyőbe öntjük a spagettit, sózzuk, borsozzuk, és jól átforgatjuk, hogy mindenhová kerüljön a hagymából.
  4. Végül megszórjuk reszelt parmezánnal, és azzal is összeforgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Ha egy igazán egyszerű és gyors receptet kerestek, amellyel az egész család jól lakik, és mind a tíz ujját megnyalja mindenki, akkor készítsétek el ezt az olaszos egytálételt spagettivel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!