r
Nosalty Logó

Mediterrán sült hal rozmaringos burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Mediterrán sült hal rozmaringos burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Körethez

Halhoz

Összesen 249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Körethez

Halhoz

Összesen 994 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Körethez

Halhoz

Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    2799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    735 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    1616 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 994 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    314 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Körethez

Halhoz

Elkészítés

Körethez

  1. A sütőt begyújtjuk (200 fokra), egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
  2. A burgonyát alaposan megsikáljuk, kb. 2 cm-eskockára vágjuk. Ha vékony héjú, nem is kell megpucolni.
  3. A fokhagymát meg a rozmaringot finomra vágjuk, elkeverjük az olajjal, sóval, borssal. Ráöntjük a krumplira, összeforgatjuk.
  4. Végül az előkészített sütőlemezre borítjuk, és forrósütőbe tolva pirosra sütjük(kb. 60 perc). Legalább kétszer keverjük meg, hogy egyenletesen piruljon minden oldalról.
  5. A halhoz készítsük előa pórét, vágjuk félbe (csak a fehér részét), szeleteljük fel,és egy nagy tál hideg vízbe szórjuk bele. Hagyjuk állni pár percig, így a szennyeződés leülepedik az edény aljára. Már csak ügyesen ki kell pecázzuk a víz tetejéről. Csepegtessük le.
  6. A felhevített olajon pároljuk puhára a pórét meg a finomra vágott fokhagymát, rakjuk félre hűlni.
  7. Egy tepsit vajazzunk ki vékonyan, fektessük bele a leöblített és leszárítgatott bazsalikom leveleket. A halfiléa következősor, amit sózunk, és darálunk ráborsot. Osszuk el a párolt hagymákat rajta, amit paradicsomszeletekkel meg olívabogyókarikákkal fedünk be. Végül a citrom felét hajszálvékonyra felszeletelve rakjuk a tetejére, a másik felének a levét facsarjuk rá. Ismét darálunk ráegy kis borsot.
  8. Kicsit feljebb tekerjük a hőmérsékletet a sütőn (220 fokra). Alufóliával lefedve, forrósütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8734
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 26.

Receptkategóriák

A boltban most a hal volt akciós, juhé! A lányommal is madarat lehet fogatni, amikor meghallja, hogy halat eszünk ebédre.:)

Hozzávalók

Körethez

Halhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...