r
Nosalty Logó

Mediterrán bruschetta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
blanchetyler
Mediterrán bruschetta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1397 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 1397 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1626 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt (elektromos sütő: 250 fok, grill funkció, gázsütő: 8. fokozat), és szeleteljük fel a baguette-et. Pakoljuk a szeleteket egy tepsire.
  2. Zúzzuk a fokhagymát az olívaolajba, majd őröljünk bele borsot, morzsoljunk bele szárított bazsalikomot, és keverjük el alaposan.
  3. Konyhai ecsettel kenjük az olajos keveréket atepsire sorakoztatott kenyérszeletekre.Süssük a sütő felső részében pirulásig.
  4. Amíg sül a kenyér, vágjuk minél kisebb kockákra a paradicsomot, és ha van, aprítsunk bele friss bazsalikomot.
  5. Halmozzuk a paradicsomot a kenyérszeletekre, esetleg bolondítsuk meg egy kis parmezánnal.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 17 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9785
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
blanchetyler 12 recept

Bár a bruschetta nem egy bonyolult étel, az én verziómért sok-sok dicséretet zsebeltem már be. Az egyetlen dolog, amit elronthatunk az az, hogy megég a kenyér, főleg az utolsó pár percben érdemes gyakran ránézni, nem egyszer fordult elő velem, hogy az egyik pillanatban még puha volt a kenyér, a következőben pedig már örültem, hogy időben kikerült a sütőből. Szerencsére amilyen gyorsan elkapkodják, annyira gyors az elkészítése is, bulikon különösen nagy sikert lehet vele aratni. A feltétet összeállíthatjuk még a vendégek érkezése előtt, a piruló kenyér illata pedig garantáltan összehoz (pontosabban inkább a konyhába vonz) mindenkit. Borozós, beszélgetős estékhez is elsőrangú kísérő. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...