r
Nosalty Logó

Mazsolás-vaníliás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mazsolás-vaníliás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 887 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2072.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.9 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    825 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 3538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 1,5 dl langyos tejbe, egy evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, a maradék tej-tejszín keverékébe feloldjuk a maradék cukrot és vaníliás cukrot.
  2. Ezután a dagasztógépbe rakjuk sorban az alapanyagokat: élesztős tej, tojássárgája, puha vaj, reszelt citromhéj, liszt, csípet só és a maradék cukros tej fokozatosan adagolva.
  3. Ezután jól bedagasztjuk, sima tésztává dolgozzuk, majd áttesszük egy kelesztő tálba lisztes kézzel kicsit átgyúrjuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A mazsolát rövid időre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastag, téglalappá nyújtjuk. Elosztjuk rajta a mazsolát, majd feltekerjük, mint a bejglit.
  5. Egy hosszúkás, vajjal jól kikent kalács formába tesszük, letakarjuk, és kb. 20 percig kelni hagyjuk, ezután felvert tojással lekenjük, majd kb. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
  6. Ha megsült, egy picit még a formában hagyjuk, majd óvatosan egy rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 877
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mazsolás-vaníliás kalács
Katharosz 499 recept

Reggelire vagy uzsonnára akár egy kakaóval, teával és egy kis lekvárral, de anélkül is  nagyon finom csemege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...