r
Nosalty Logó

Mazsolás foszlós kalács ahogy Sylvia készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Mazsolás foszlós kalács ahogy Sylvia készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 751 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    700 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 2251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel és a cukorral, majd hagyjuk állni néhány percet, amíg feljön.
  2. A lisztet átszitáljuk, majd a mazsola és a vaj kivételével beletesszük az összes hozzávalót, és jól kidolgozzuk. Amikor már majdnem kész, hozzádolgozzuk a megolvasztott vajat és a mazsolát. Hagyjuk állni 20 percet, gyúrjuk át, és ismét hagyjuk állni 20 percet.
  3. Osszuk a tésztát 6 darabra, és minden darabból sodorjunk egy szép szálat. Igyekezzünk egyforma szálakat készíteni.
  4. Fonjuk össze a szálakat, és kenjük le egy egész tojással, majd kelesszük meleg helyen kb. 25 percet. Ha megszáradt rajta a tojás, akkor kenjük le újra, és hagyjuk pihenni kb. 10 percet, amíg újra megszárad a tetején a tojás.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 38x20x6
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 5280
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük reggelire a lekváros kalácsot, amihez a lekvár megvolt, így csak a kalácsot kellett megsütni. A 6 szálas fonást Farkas Vilmos videója alapján csináltam, és gondoltam, kipróbálom az általa megadott receptet is (minimális változtatással). Nagyon finom, csak ajánlani tudom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...