r
Nosalty Logó

Mazsolás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mazsolás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 312 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2467.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a szárított élesztőt.
  2. A vajat kis darabokban kézzel beledolgozzuk a keverékbe, míg morzsalékos tésztát nem kapunk.
  3. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a meleg tejet, majd sima tésztává gyúrjuk az egészet. (Ha túl lágy a tészta, adjunk még hozzá lisztet.)
  4. A tésztát lefedve, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
  5. Miután megkelt, még néhány percig dagasztjuk, majd téglalap formájúra, kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
  6. A töltelékhez a puha vajat, a fahéjat, a cukrot és a mazsolát összekeverjük.
  7. A keveréket rákenjük a kinyújtott tésztára, a széleit (kb. 2 cm-et) üresen hagyjuk. Ha keveselljük a rákent tölteléket, szórjunk még rá mazsolát.
  8. A tésztát a hosszabbik oldaláról kezdve, szorosan feltekerjük, és óvatosan összenyomjuk.
  9. A tekercset szeletekre vágjuk, és a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Ne vágjunk túl vastag szeleteket!
  10. Letakarva, még egy fél órát kelni hagyjuk.
  11. A csigákat megsütjük. (Vigyázzunk hogy ne süssük túl!)
  12. A kész csigákat még melegen juharsziruppal megkenjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2206
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsősorban mazsola-kedvelőknek ajánlom. Már többször megsütöttem,és mindig sikere volt, különösen frissen. Finom tízórai, uzsonna, de jó tea mellé is. A legjobb jól átmosott, beáztatott nagyszemű mazsolából. Nekem általában kb. 12-16 db szokott kijönni a fenti mennyiségből.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...