Mazsolás csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
37g finomliszt133 kcal
-
1g só0 kcal
-
4 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
20g tej11 kcal
A töltelékhez
-
8g vaj60 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g barna cukor32 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
3g juharszirup7 kcal
Összesen
308
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
220g finomliszt801 kcal
-
4g só0 kcal
-
23 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
120g tej67 kcal
A töltelékhez
-
50g vaj359 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
Összesen
1841
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
37.3g finomliszt136 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
1.2g instant élesztő4 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
9.3g tojás12 kcal
-
20.3g tej11 kcal
A töltelékhez
-
8.5g vaj61 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8.5g barna cukor32 kcal
-
8.5g mazsola25 kcal
-
2.5g juharszirup7 kcal
Összesen
312
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
308
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 331 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2467.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 446 mg
-
Nátrium 1530 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.7 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 88 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 556 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 547 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
1841
kcal
- 8% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
22 dkg finomliszt
-
0.5 tk só
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
2 dkg vaj
-
1 db tojás
-
1.2 dl tej
A töltelékhez
-
5 dkg barna cukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a szárított élesztőt.
- A vajat kis darabokban kézzel beledolgozzuk a keverékbe, míg morzsalékos tésztát nem kapunk.
- Hozzáadjuk az elhabart tojást és a meleg tejet, majd sima tésztává gyúrjuk az egészet. (Ha túl lágy a tészta, adjunk még hozzá lisztet.)
- A tésztát lefedve, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
- Miután megkelt, még néhány percig dagasztjuk, majd téglalap formájúra, kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
- A töltelékhez a puha vajat, a fahéjat, a cukrot és a mazsolát összekeverjük.
- A keveréket rákenjük a kinyújtott tésztára, a széleit (kb. 2 cm-et) üresen hagyjuk. Ha keveselljük a rákent tölteléket, szórjunk még rá mazsolát.
- A tésztát a hosszabbik oldaláról kezdve, szorosan feltekerjük, és óvatosan összenyomjuk.
- A tekercset szeletekre vágjuk, és a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Ne vágjunk túl vastag szeleteket!
- Letakarva, még egy fél órát kelni hagyjuk.
- A csigákat megsütjük. (Vigyázzunk hogy ne süssük túl!)
- A kész csigákat még melegen juharsziruppal megkenjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2206
- Feltöltés dátuma: 2011. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Elsősorban mazsola-kedvelőknek ajánlom. Már többször megsütöttem,és mindig sikere volt, különösen frissen. Finom tízórai, uzsonna, de jó tea mellé is. A legjobb jól átmosott, beáztatott nagyszemű mazsolából. Nekem általában kb. 12-16 db szokott kijönni a fenti mennyiségből.