r
Nosalty Logó

Mazsolás csiga

NS
Mazsolás csiga
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

308
Kalória
6.3g
Fehérje
45.8g
Szénhidrát
11.1g
Zsír
14.7g
Víz
55.1g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
16g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 312 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 308 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2467.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    274.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a szárított élesztőt.
  2. A vajat kis darabokban kézzel beledolgozzuk a keverékbe, míg morzsalékos tésztát nem kapunk.
  3. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a meleg tejet, majd sima tésztává gyúrjuk az egészet. (Ha túl lágy a tészta, adjunk még hozzá lisztet.)
  4. A tésztát lefedve, meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük.
  5. Miután megkelt, még néhány percig dagasztjuk, majd téglalap formájúra, kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
  6. A töltelékhez a puha vajat, a fahéjat, a cukrot és a mazsolát összekeverjük.
  7. A keveréket rákenjük a kinyújtott tésztára, a széleit (kb. 2 cm-et) üresen hagyjuk. Ha keveselljük a rákent tölteléket, szórjunk még rá mazsolát.
  8. A tésztát a hosszabbik oldaláról kezdve, szorosan feltekerjük, és óvatosan összenyomjuk.
  9. A tekercset szeletekre vágjuk, és a szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Ne vágjunk túl vastag szeleteket!
  10. Letakarva, még egy fél órát kelni hagyjuk.
  11. A csigákat megsütjük. (Vigyázzunk hogy ne süssük túl!)
  12. A kész csigákat még melegen juharsziruppal megkenjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elsősorban mazsola-kedvelőknek ajánlom. Már többször megsütöttem,és mindig sikere volt, különösen frissen. Finom tízórai, uzsonna, de jó tea mellé is. A legjobb jól átmosott, beáztatott nagyszemű mazsolából. Nekem általában kb. 12-16 db szokott kijönni a fenti mennyiségből.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...