r
Nosalty Logó

Mazsolás buci tejmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Il-di.
Mazsolás buci tejmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1866.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11200 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    8181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    846.4 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1083 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 4565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérsütőgép tartályába morzsoljuk bele az élesztőt, öntsük rá a meglangyosított rizstejet (de lehet mandulatej vagy vaníliás rizstej is), szórjuk rá a lisztet, erre a porcukrot és végül a sót úgy, hogy nehogy érintkezzen az élesztővel. Bekapcsoljuk a tésztakészítés programot.
  2. Amíg bemelegít a gép, és érik a kovász (nálam 20 perc), addig felolvasztjuk a margarint. Amikor beindul a dagasztás, ezt langyosan beleöntjük, és a tojásokat is hozzáadjuk. 20 perc múlva jelez a gép, hogy beletehetőek a magvak vagy egyéb adalékok. Ekkor tesszük bele a mazsolát, és hagyjuk, hogy befejeződjön a dagasztás. Én ezután kikapcsolom a gépet takarékossági okokból, és hagyom, hogy a tészta duplájára keljen benne.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Hosszú, egyenletes rudat formázunk belőle, majd 12 részre vágjuk. Ezeket zsemle alakúra formázzuk, és vékonyan kizsírozott tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy maradjon még hely a kelésre. 20 perc kelesztés után, egész tojással lekenjük, és a gázsütő 4. fokozatán 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 120 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1005
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már sok ételt át kellett alakítanom teljesen tejmentessé kislányom egészségének érdekében. Ezt a bucit most meg is örökítettem. Az egész család imádja. Nem tér el ízben a tejestől egyáltalán. Mára már ez az alap kelt tésztám. Ebből készítem a fonott kalácsot, diós v. mákos kalácsot, kakaós v. fahéjas csigát, stb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...