r
Nosalty Logó

Mázas répa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Efido
Mázas répa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    7737 micro
  • β-karotin
    18546 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 233 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1097.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7810 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    30950 micro
  • β-karotin
    74185 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2384 micro
Összesen 930 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2192 micro
  • β-karotin
    5254 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répákat, és vágjuk őket egyforma vastagságúra.
  2. Olvasszuk fel a vajat, a késsel összetört, de meg nem pucolt fokhagyma-gerezdeket dobjuk bele, majd forgassuk meg egy perc múlva.
  3. Morzsoljuk bele a kakukkfüvet, facsarjuk bele a narancsot, és tegyük bele a mézet.
  4. Forgassuk bele a répákat, sózzuk, borsozzuk. Fontos, hogy akkora legyen az edény, hogy egymás mellett elférjenek, ne kerüljenek egymásra, mert akkor nem karamellizálódnak megfelelően. Öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  5. Közepes lángon 15-20 percig főzzük lefedve. További 5-7 percig főzzük fedő nélkül, hogy a víz elpárologjon, a máz bevonja az összes répát, és szépen karamellizálódjanak.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4178
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a tévében futó Jamie Oliver műsorban láttam, és azonnal megtetszett. Gyorsan leírtam egy cetlire, amit sajnos sikerült elkevernem Szentestére, amikor meg szerettem volna csinálni! A neten természetesen megtaláltam angolul, de mivel óriási sikere volt, ezért szeretném ide is feltölteni, hogy egy helyen legyen a többi kedvenccel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...