r
Nosalty Logó

Mázas répa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Efido
Mázas répa
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

233
Kalória
2.8g
Fehérje
34.5g
Szénhidrátok
10.8g
Zsír
274.3g
Víz
26.9g
Koleszterin
6.8g
Rost
21.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    7737 micro
  • β-karotin
    18546 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 233 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1097.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7810 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    30950 micro
  • β-karotin
    74185 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2384 micro
Összesen 930 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    553 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2192 micro
  • β-karotin
    5254 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 66 kcal

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répákat, és vágjuk őket egyforma vastagságúra.
  2. Olvasszuk fel a vajat, a késsel összetört, de meg nem pucolt fokhagyma-gerezdeket dobjuk bele, majd forgassuk meg egy perc múlva.
  3. Morzsoljuk bele a kakukkfüvet, facsarjuk bele a narancsot, és tegyük bele a mézet.
  4. Forgassuk bele a répákat, sózzuk, borsozzuk. Fontos, hogy akkora legyen az edény, hogy egymás mellett elférjenek, ne kerüljenek egymásra, mert akkor nem karamellizálódnak megfelelően. Öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  5. Közepes lángon 15-20 percig főzzük lefedve. További 5-7 percig főzzük fedő nélkül, hogy a víz elpárologjon, a máz bevonja az összes répát, és szépen karamellizálódjanak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

A receptet a tévében futó Jamie Oliver műsorban láttam, és azonnal megtetszett. Gyorsan leírtam egy cetlire, amit sajnos sikerült elkevernem Szentestére, amikor meg szerettem volna csinálni! A neten természetesen megtaláltam angolul, de mivel óriási sikere volt, ezért szeretném ide is feltölteni, hogy egy helyen legyen a többi kedvenccel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!