r
Nosalty Logó

Mázas nyuszitekercsek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Mázas nyuszitekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1010 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    113.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    1676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    656.9 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 4037 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és az élesztőt összekeverjük. Használhatunk friss élesztőt is (ezzel készítettem én is), ezt szintén alaposan morzsoljuk el a liszttel, nem kell felfuttatni. De ügyeljünk arra, ne maradjon darabos! Ha használunk reszelt citrom- vagy narancshéjat, azt is keverjük a liszthez.
  2. A tejet, vajat, cukrot és sót alacsony hőmérsékleten összeolvasztjuk.
  3. A liszthez adjuk a tojásokat és a langyos tejes-vajas keveréket. Egyneművé dagasztjuk vagy kézzel, vagy robotgéppel. (kb. 3 perc)
  4. Gyúrjuk át a tésztát és amikor kezünktől és a táltól is elválik, takarjuk le, langyos helyen kelesszük duplájára, kb. 1 óra alatt.
  5. A megkelt tésztát osszuk 2 gombócra, óvatosan gyúrjuk át. Takarjuk le, majd 10 percet ismét hagyjuk pihenni.
  6. A tésztát nyújtsuk kb. 14x25-ös téglalappá, amiből másfél ujjnyi csíkokat vágjunk le. A csík végéből vágjunk le egy pici darabot, ez lesz a nyuszi farka. Kissé hengergessük meg a csíkot, és a két végét (a majdani két fület) vékonyítsuk el. Formázzunk U alakot a tésztából, majd a tészta középtáján tegyük át egymáson a tésztát és csavarjuk át a végeket. A pici tésztadarabból hengergessünk gombócot és ültessük a helyére :)
  7. A kész nyuszkót tegyük kivajazott sütőlapra, vagy szilikonos sütőlappal bélelt tepsibe.
  8. Készítsünk nyuszikat, amíg tart a tésztából. Ízlésünknek megfelelően kisebb és nagyobb nyuszikat is csinálhatunk!
  9. A kész nyuszikat meleg helyen hagyjuk 30 percig pihenni.
  10. Amennyiben bolyhos nyuszifarkakat szeretnénk, kenjük meg tejjel a farkincákat és szórjuk meg kókuszreszelékkel :)
  11. Előmelegített sütőben, 170 fokon légkeveréssel 12-15 perc alatt süssük aranyszínűre a tésztát.
  12. Lekenni nem fontos, hiszen mázat teszünk rá, amitől fényes lesz.
  13. A mázhoz a porcukrot keverjük el a narancs- v. citromlével, ecsettel kenjük át a kalácsokat. Ez természetesen el is maradhat, enélkül is édes a kalács!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1161
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Ajánló

Magában, lekvárral, vajjal, sonkával... kinek, kinek ízlése szerint!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legkisebb gyerkőcömnek kerestem vmi helyes, nyuszis, varrható meglepetést húsvétra, és a böngészés közben bukkantam erre a receptre egy amerikai oldalon. Ma debütált a húsvéti nyúl, szakadó hóesésben :) A tészta nagyon könnyű, légies a sok kelesztéstől! Mázat én csak pár nyuszira tettem, egy evőkanál cukrot kevertem csak el pici citromlével. Nagyon jó dolgozni a tésztával, másféle forma is készíthető belőle! 18 db közepes méretű nyuszink lett a tésztából.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...