Mázas nyuszitekercsek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
7 kcal
-
75g tej42 kcal
-
28g vaj203 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
1g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
A mázhoz
Összesen
1010
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
29 kcal
-
300g tej168 kcal
-
113g vaj810 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
4g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
A mázhoz
Összesen
4037
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
44.8g finomliszt163 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
22.4g tej13 kcal
-
8.4g vaj60 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
A mázhoz
Összesen
301
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.2 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
1010
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.9 g
Zsír
-
Összesen 113.5 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 603 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3534.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 928 mg
-
Nátrium 1676 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 656.9 g
-
Cukor 196 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 185.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 930 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 913 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 623 micro
Összesen
4037
kcal
- 8% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
1 tasak instant élesztő
-
3 dl tej
-
113 g vaj
-
3 ek cukor
-
0.5 tk só
-
2 db tojás
A mázhoz
-
15 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet és az élesztőt összekeverjük. Használhatunk friss élesztőt is (ezzel készítettem én is), ezt szintén alaposan morzsoljuk el a liszttel, nem kell felfuttatni. De ügyeljünk arra, ne maradjon darabos! Ha használunk reszelt citrom- vagy narancshéjat, azt is keverjük a liszthez.
- A tejet, vajat, cukrot és sót alacsony hőmérsékleten összeolvasztjuk.
- A liszthez adjuk a tojásokat és a langyos tejes-vajas keveréket. Egyneművé dagasztjuk vagy kézzel, vagy robotgéppel. (kb. 3 perc)
- Gyúrjuk át a tésztát és amikor kezünktől és a táltól is elválik, takarjuk le, langyos helyen kelesszük duplájára, kb. 1 óra alatt.
- A megkelt tésztát osszuk 2 gombócra, óvatosan gyúrjuk át. Takarjuk le, majd 10 percet ismét hagyjuk pihenni.
- A tésztát nyújtsuk kb. 14x25-ös téglalappá, amiből másfél ujjnyi csíkokat vágjunk le. A csík végéből vágjunk le egy pici darabot, ez lesz a nyuszi farka. Kissé hengergessük meg a csíkot, és a két végét (a majdani két fület) vékonyítsuk el. Formázzunk U alakot a tésztából, majd a tészta középtáján tegyük át egymáson a tésztát és csavarjuk át a végeket. A pici tésztadarabból hengergessünk gombócot és ültessük a helyére :)
- A kész nyuszkót tegyük kivajazott sütőlapra, vagy szilikonos sütőlappal bélelt tepsibe.
- Készítsünk nyuszikat, amíg tart a tésztából. Ízlésünknek megfelelően kisebb és nagyobb nyuszikat is csinálhatunk!
- A kész nyuszikat meleg helyen hagyjuk 30 percig pihenni.
- Amennyiben bolyhos nyuszifarkakat szeretnénk, kenjük meg tejjel a farkincákat és szórjuk meg kókuszreszelékkel :)
- Előmelegített sütőben, 170 fokon légkeveréssel 12-15 perc alatt süssük aranyszínűre a tésztát.
- Lekenni nem fontos, hiszen mázat teszünk rá, amitől fényes lesz.
- A mázhoz a porcukrot keverjük el a narancs- v. citromlével, ecsettel kenjük át a kalácsokat. Ez természetesen el is maradhat, enélkül is édes a kalács!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1161
- Feltöltés dátuma: 2013. március 31.
Ajánló
Magában, lekvárral, vajjal, sonkával... kinek, kinek ízlése szerint!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
nyihaj
120 recept
A legkisebb gyerkőcömnek kerestem vmi helyes, nyuszis, varrható meglepetést húsvétra, és a böngészés közben bukkantam erre a receptre egy amerikai oldalon. Ma debütált a húsvéti nyúl, szakadó hóesésben :) A tészta nagyon könnyű, légies a sok kelesztéstől! Mázat én csak pár nyuszira tettem, egy evőkanál cukrot kevertem csak el pici citromlével. Nagyon jó dolgozni a tésztával, másféle forma is készíthető belőle! 18 db közepes méretű nyuszink lett a tésztából.