Mátrai borzaska sajttal-tejföllel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
A húshoz
-
200g sertés rövidkaraj332 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A tálaláshoz
Összesen
1227
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
A húshoz
-
800g sertés rövidkaraj1328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A tálaláshoz
Összesen
4906
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
A húshoz
-
40.6g sertés rövidkaraj67 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25.4g burgonya15 kcal
-
2.8g tojás4 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
12.9g napraforgó olaj114 kcal
A tálaláshoz
Összesen
249
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.8 g
Zsír
-
Összesen 98.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1327.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 654 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 273.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
1227
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219.3 g
Zsír
-
Összesen 394.1 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 190 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 112 g
-
Koleszterin 933 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5310.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 989 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 2614 mg
-
Nátrium 1064 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1093.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 656 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 229 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 50 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 706 mg
-
Retinol - A vitamin: 648 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
4906
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
249
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
A húshoz
- A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük.
- Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk.
- A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa.
- Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa.
- Receptkönyvben: 2331
- Tegnapi nézettség: 69
- 7 napos nézettség: 839
- Össznézettség: 672928
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Frissen a legfinomabb! A tejfölbe tört fokhagymát keverek, és azt kenek a tetejére, és sajtot olvasztok, isteni!