r
Nosalty Logó

Masnik baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Masnik baconnel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2243 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 374 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    175.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3863.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    2704 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 2243 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szobahőmérsékleten felengedjük a levelestésztát.
  2. Lisztezett nyújtódeszkán kb. 1,5 mm vékonyra, - tartva az eredeti téglalap formát -kinyújtjuk, majdnem olyan hosszúra, mint a baconszelet. Ráhelyezzük a szalonnacsíkokat (1 lapra 5-6 db fér), a csíkok mentén hosszábanelvágjuk a tésztát, majdkeresztbe megfelezzük, kb. 10-12 cm hosszú darabokat kapunk. (a kilógó baconrészt vágjuk le róla)
  3. Kettőtcsavarunk rajta, hogy masni formájú legyen(a szalonna felül maradjon).
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, ne szorosan egymás mellé, mert még nőni fog.
  5. A tojássárgáját kikeverjük, megkenjük vele a tészta tetejét, és ahol nem takarja a szalonna (szalonnát nem kell), kevés reszelt sajtot szórunk rá.
  6. Előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. (Ebből a mennyiségből nekem 32 db lett, megszámoltam:))
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 730
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 44093
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A neten bolyongtam tegnap. Véletlenül akadtam rá egy másik főzős oldalon erre a receptre, és mivel szikrát kaptam, kipróbáltam. Csak az elkészítésében változtattam egy picit, mert kicsit felületes volt a leírás, illetve egyszerűbben is megoldható volt. Az eredmény: valóban nagyon finom, rendkívül gyorsan elkészíthető és szerintem nem drága. Finom langyosan, hidegen. Kiváló vendégváró, bátran próbáljátok ki.  Hogy milyen lenne másnap nem tudom, mert már most látom, hogy kizárt dolog, hogy maradni fog:)   Legközelebb már tudom, dupla adag lesz, bár itthon azt mondták, masnizhatnék holnap is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...