Mascarponés-diós cannoli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
7g vaj50 kcal
-
16g tojásfehérje8 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
15g dió98 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
4g brandy9 kcal
Összesen
563
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
70g vaj502 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
150g dió981 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
40g brandy92 kcal
Összesen
5638
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
-
4.9g vaj35 kcal
-
11.1g tojásfehérje6 kcal
-
17.4g porcukor67 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
10.5g dió68 kcal
-
34.8g mascarpone141 kcal
-
13.9g porcukor54 kcal
-
2.8g brandy6 kcal
Összesen
392
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
563
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 360.5 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1448.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 627 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 517.5 g
-
Cukor 454 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 191.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 480 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
5638
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
392
kcal
Hozzávalók
-
7 dkg vaj
-
4 db tojásfehérje
-
25 dkg porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
6 dkg finomliszt
-
50 dkg mascarpone
-
20 dkg porcukor
-
5 ek brandy
Elkészítés
- A tojásfehérjét simára keverjük a porcukorral, majd beletesszük a lisztet, és 5 percig habosra keverjük.
- A vajat felolvasztjuk, és amikor már csak langyos, beleforgatjuk a masszába. Végül a vaníliaaromát és a diót is belekeverjük óvatosan.
- 2 órára hűtőbe tesszük.
- A mascarponét porcukorral és a brandyvel simára keverjük, és ezt is hűtőbe tesszük.
- 2 óra elteltével tartós sütőpapírra (ez egy fekete nylon darab) 8-10 cm -es vékony köröket kenünk, és előmelegített sütőben 7- 8 percig sütjük.
- Kivesszük a tepsit , és a sütőpapírt két sarkánál fogva egy gyors mozdulattal megfordítjuk, és le tudjuk húzni a fóliát a sütikorongokról.
- Rögtön feltekerjük habroló rudakra. Újból kenjük a karikákat, sütjük, tekerjük stb. (Ebből kb. 40 db csövecskénk lesz.)
- A krémmel megtöltjük, és már lehet is enni! Csak annyit töltsünk meg, amennyi elfogy egyszerre, mert megpuhul a krémtől a tészta .
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 7 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 33140
- Feltöltés dátuma: 2010. február 05.
Ajánló
Szilikonos sütőlap is jó hozzá! Gyorsan tekerjük fel mert hamar megkeményedik. Mindig csak egyről huzzuk le a fóliát amelyiket feltekerjük ,hogy ne hüljenek, mert rögtön megkeményedik és akkor nem lehe feltekerni. jó étvágyat hozzá !
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Edit
153 recept
A tévében láttam, de sajna nem tudtam a pontos adatokat, ezért az interneten kutakodtam, és ezt a receptet találtam, amit picit módosítottam. A tartós sütőfóliás megoldás az én ötletem. Enélkül nehéz leszedni a papírról. Ha nem szeretitek a ropogós sütit, akkor töltsétek meg a krémmel, és hagyjátok állni egy kicsit, mert a krém megpuhítja a tésztát. Puhán és ropogósan is nagyon finom. Ha kérdés van, szívesen válaszolok!