r
Nosalty Logó

Mascarponés-diós cannoli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Mascarponés-diós cannoli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 563 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    360.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1448.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 5638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét simára keverjük a porcukorral, majd beletesszük a lisztet, és 5 percig habosra keverjük.
  2. A vajat felolvasztjuk, és amikor már csak langyos, beleforgatjuk a masszába. Végül a vaníliaaromát és a diót is belekeverjük óvatosan.
  3. 2 órára hűtőbe tesszük.
  4. A mascarponét porcukorral és a brandyvel simára keverjük, és ezt is hűtőbe tesszük.
  5. 2 óra elteltével tartós sütőpapírra (ez egy fekete nylon darab) 8-10 cm -es vékony köröket kenünk, és előmelegített sütőben 7- 8 percig sütjük.
  6. Kivesszük a tepsit , és a sütőpapírt két sarkánál fogva egy gyors mozdulattal megfordítjuk, és le tudjuk húzni a fóliát a sütikorongokról.
  7. Rögtön feltekerjük habroló rudakra. Újból kenjük a karikákat, sütjük, tekerjük stb. (Ebből kb. 40 db csövecskénk lesz.)
  8. A krémmel megtöltjük, és már lehet is enni! Csak annyit töltsünk meg, amennyi elfogy egyszerre, mert megpuhul a krémtől a tészta .
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 33141
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 05.

Ajánló

Szilikonos sütőlap is jó hozzá! Gyorsan tekerjük fel mert hamar megkeményedik. Mindig csak egyről huzzuk le a fóliát amelyiket feltekerjük ,hogy ne hüljenek,  mert rögtön megkeményedik és akkor nem lehe feltekerni. jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tévében láttam, de sajna nem tudtam a pontos adatokat, ezért az interneten kutakodtam, és ezt a receptet találtam, amit picit módosítottam. A  tartós sütőfóliás megoldás az én ötletem. Enélkül nehéz leszedni a papírról. Ha nem szeretitek a ropogós sütit, akkor töltsétek meg a krémmel, és hagyjátok állni egy kicsit, mert a krém megpuhítja a tésztát. Puhán és ropogósan is nagyon finom. Ha  kérdés van, szívesen válaszolok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...