r
Nosalty Logó

Mascarpone-s csirkepaprikás galuskával - csirkepaprikás 9.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tmeli
Mascarpone-s csirkepaprikás galuskával - csirkepaprikás 9.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2401 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1188.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 600 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    327.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1022 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4753 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    321 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    3136 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1576.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    136 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    1186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1072 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 2401 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Elkészítjük a pörkölt alapot.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát az olajban aranysárgára pirítjuk, majd elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Felengedjük egy kis vízzel, majd addig forraljuk amíg a zsírjára nem pirul vissza.
  4. Ezután hozzáadjuk a húst, a felaprított paradicsomot és paprikát majd ízesítjük a szükséges fűszerekkel. Kevergetés mellett ismét a zsírjára pirítjuk, ha szükséges kevés vizet mégadhatunk hozzá,majd készre pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a mascarpone krémet és összeforraljuk.
  6. Galuskával tálalom de penne tésztais illik hozzá, hiszen olaszosan fűszereztük.
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 9461
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 10.

Ajánló

Uborkasaláta illik hozzá,ami az egész világon népszerű. A salátauborkát meghámozunk, besózzuk, amikor levet ereszt kinyomjuk. 2 evőkanál ecetet 1 dl vízzel, majd 2-3 evőkanál cukorral ízlés szerint kikeverünk. Az öntetbe tesszük a kinyomkodott uborkát majd az őrölt pirospaprikát és örölt borssal megszórjuk. (1 gerezd préselt fokhagymával is gazdagíthatjuk.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkepaprikást mindenki tud készíteni,amit megtanultam,hogy sok hagymával kell csinálni,mert nemcsak jó ízt ad az ételnek,hanem a sűrűségét is meghatározza. Az alapötlet az volt, hogy egy kicsit máskképpen csináljam, mint ahogy szoktam. Maradt egy fél mascarpone krém a múltkori tiramisu sütim után, úgy gondoltam, hogy ez a nagyon sűrű krémsajt nem ronthatja el az ízét. Kapott egy kis olaszos fűszerezést,és a végeredmény önmagáért beszélt!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...