r
Nosalty Logó

Mascarpone parfé málnaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mascarpone parfé málnaszósszal
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A parféhoz:

A málnaszószhoz:

Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A parféhoz:

A málnaszószhoz:

Összesen 2504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A parféhoz:

A málnaszószhoz:

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    197.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    931 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    908 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    996 micro
Összesen 2504 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A parféhoz:

A málnaszószhoz:

Elkészítés

A parféhoz:

  1. A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és egy krémes masszává keverjük.
  2. A végén hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  3. A parfé masszát tálcára helyezett 4 desszertkarikába osztjuk, letakarjuk, és legalább 5-6 órára fagyasztóba tesszük.
  4. A málnát egy pár kivételével pürésítjük, és sűrű szitán átpasszírozzuk. A málnapürét a porcukorral elkeverjük.
  5. A parfét kivesszük a fagyasztóból, kb. 30 percre hűtőbe tesszük, majd tányérokra tesszük, és a desszertkarikát eltávolítjuk. A málnaszósszal és a maradék málnával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7268
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tálalás előtt a parfét megszórhatjuk kevés kakaóval vagy reszelt csokoládéval. Ha nincsenek desszertkarikáink, a parfé masszát öntsük egy háztartási fóliával kibélelt (kb. 900 ml űrtartalmú) őzgerincformába, és úgy fagyasszuk. Tálalás előtt kivesszük a fagyasztóból, kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk. 

Hozzávalók

A parféhoz:

A málnaszószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...