Mascarpone parfé málnaszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
A parféhoz:
-
15g tojássárgája48 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
A málnaszószhoz:
Összesen
628
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
A parféhoz:
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A málnaszószhoz:
Összesen
2504
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
A parféhoz:
-
6.5g tojássárgája21 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
27.1g mascarpone109 kcal
-
27.1g habtejszín79 kcal
A málnaszószhoz:
Összesen
271
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 49.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 101.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 227 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
628
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 197.3 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 929 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1010.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.4 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 404.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 931 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 565 mg
-
Retinol - A vitamin: 908 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 996 micro
Összesen
2504
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A parféhoz:
- A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és egy krémes masszává keverjük.
- A végén hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
- A parfé masszát tálcára helyezett 4 desszertkarikába osztjuk, letakarjuk, és legalább 5-6 órára fagyasztóba tesszük.
- A málnát egy pár kivételével pürésítjük, és sűrű szitán átpasszírozzuk. A málnapürét a porcukorral elkeverjük.
- A parfét kivesszük a fagyasztóból, kb. 30 percre hűtőbe tesszük, majd tányérokra tesszük, és a desszertkarikát eltávolítjuk. A málnaszósszal és a maradék málnával tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7268
- Feltöltés dátuma: 2014. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Tálalás előtt a parfét megszórhatjuk kevés kakaóval vagy reszelt csokoládéval. Ha nincsenek desszertkarikáink, a parfé masszát öntsük egy háztartási fóliával kibélelt (kb. 900 ml űrtartalmú) őzgerincformába, és úgy fagyasszuk. Tálalás előtt kivesszük a fagyasztóból, kiborítjuk a formából, és szeletekre vágjuk.