r
Nosalty Logó

Márványsajtos ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Thisandthat
Márványsajtos ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Tálalás

Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Tálalás

Összesen 1941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Tálalás

Összesen 243 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4909.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    2189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2500 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2788 micro
Összesen 1941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tálalás

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból egy egyszerű házi tésztát készítünk. Igyekezzünk jól kidolgozni, simára gyúrni.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
  3. A tésztát nyújtjuk, elfelezzük, a kinyújtott tészta felére kb. 4-5 cm távolságban kiskanállal kupacokat halmozunk a töltelékből.
  4. Egy ecsettel megkenjük a töltelékek között kimaradt tésztát a tojásfehérjével, majd óvatosan ráborítjuk a tészta másik felét. A tenyerünk élével jól lenyomkodjuk a tésztát a töltelékhalmok között. Derelyevágóval vagy egy éles késsel kis négyzetekre vágjuk.
  5. Majd lobogó, sós vízben 10-12 perc alatt kifőzzük.

Töltelék

  1. A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük, és ízlés szerint fűszerezzük. 1-1 teáskanálnyi adagot halmozunk belőle a tésztákra.

Tálalás

  1. Miután kifőztük, vajon pirítjuk meg a tésztát, amitől kicsit ropogós lesz és ízesebb is. Petrezselyemmel és parmezánnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3724
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márványsajtos ravioli
Thisandthat 161 recept

A ravioli egy rendkívül egyszerűen elkészíthető, nagyon finom tésztaétel, vajon lepirítva pedig istenien ropogós! Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...