r
Nosalty Logó

Márványsajtos-darált húsos tésztarakottas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Márványsajtos-darált húsos tésztarakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1308 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2841.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    783 micro
  • β-karotin
    2054 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 1308 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    232.7 g

Zsír

  • Összesen
    269.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11366 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    445 mg
  • Kálcium
    2785 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    3515 mg
  • Nátrium
    4026 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    956.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2056 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1460 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1237 micro
  • α-karotin
    3132 micro
  • β-karotin
    8216 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    3502 micro
Összesen 5230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    183 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a penne tésztát - az előírtnál kevesebb ideig (én 10 perc helyett 8 percig főzöm).
  2. 5 evőkanál olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát, végül a darált húst is rátesszük.
  3. Amikor már a hús is lepirult, hozzátesszük a mirelit zöldségkeveréket, a ketchup-ot és a fűszereket, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Kb. 10 percig pároljuk.
  4. Közben a tejfölt csomómentesre keverjük az 1 ek étkezési keményítővel.
  5. A márványsajtot lereszeljük, de ha nagyon puha, felvágjuk kisebb darabokra.
  6. 10 perc elteltével a húsos keverékhez keverjük a márványsajtot, a tejfölt, és belekeverjük a kifőtt tésztát is.
  7. Az egészet egy kiolajozott kisebb tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal, és180 fokon pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8739
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Valami finomat, gyorsan!" jelszóval készült az alábbi fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...