r
Nosalty Logó

Marokkói burgonyasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Marokkói burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 964 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 242 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    641.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 964 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30-45 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni, meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a ras el hanout fűszerkeveréket, és kb. 1 percig pirítjuk. Hűlni hagyjuk.
  3. A joghurtot simára kavarjuk az ecettel és a fűszeres olajjal. Hozzáadjuk a narancs-, citromhéjat, az apróra vágott mentát és petrezselymet. Sóval ízesítjük.
  4. Az öntetet a burgonyára öntjük. A salátát legalább 30 percig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3632
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másfajta burgonyasaláta. A salátához keverhetünk apróra vágott fekete olajbogyót is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...