Marokkói burgonyasaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
225g burgonya130 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0 kcal
-
38g görög joghurt39 kcal
-
3g vörösborecet1 kcal
-
23g menta16 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
242
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
900g burgonya520 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
13g vörösborecet2 kcal
-
90g menta63 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
964
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
74.7g burgonya43 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0 kcal
-
12.4g görög joghurt13 kcal
-
1g vörösborecet0 kcal
-
7.5g menta5 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
80
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 160.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 328 micro
Összesen
242
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 37.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1149.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 641.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 397 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1144 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1313 micro
Összesen
964
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
900 g burgonya
-
3 ek olívaolaj
-
1 ek ras el hanout
-
150 g görög joghurt
-
2.5 ek vörösborecet
-
0.5 csokor menta
-
0.5 csokor petrezselyem
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 30-45 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni, meghámozzuk, kockákra vágjuk.
- Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a ras el hanout fűszerkeveréket, és kb. 1 percig pirítjuk. Hűlni hagyjuk.
- A joghurtot simára kavarjuk az ecettel és a fűszeres olajjal. Hozzáadjuk a narancs-, citromhéjat, az apróra vágott mentát és petrezselymet. Sóval ízesítjük.
- Az öntetet a burgonyára öntjük. A salátát legalább 30 percig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjek.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3641
- Feltöltés dátuma: 2015. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy másfajta burgonyasaláta. A salátához keverhetünk apróra vágott fekete olajbogyót is.