r
Nosalty Logó

Marharagu romano babbal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
tezse
Marharagu romano babbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    335 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    670 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 508 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsazsírt felolvasztjuk egy lábosban.
  2. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, a fűszerpaprikát és a csilit, majd megkeverjük párszor.
  3. Beledobjuk a darált marhahúst, elkeverjük, hogy kapjon mindenhol színt, és elegyítjük a paprikás alappal.
  4. Rádobjuk az apróra vágott kifliburgonyát. Ezt nem szoktam meghámozni, alaposan megmosom, maradjon benne a vitamin, és kicsi kockákra aprítom.
  5. Mehet rá pár levél bazsalikom, nekem a konyhaablakban nevelkedtek, télire elteszem a megmaradt leveleket, a saját nevelésű fűszer a legfinomabb.
  6. Sózzuk, annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, majd lefedjük, és 20 percig takarékon főzzük.
  7. Az idő leteltével ránézünk, megkeverjük, ha sok a víz, még 15 percig fakanálra támasztott félfedővel főzzük tovább, és besűrítjük.
  8. Itt a hús és a burgonya már puha, az ízek összeértek, én nagyon éhes vagyok, de van még egy utolsó lépés: a rombuszra vágott romano babot beledobjuk, és fedő alatt max. 10 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2162
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 26.

Ajánló

Téli napokon könnyű ebéd vagy vacsora. Aki szeretné, felturbózhatja reszelt sajttal, tejföllel, pirított kenyérfalatokkal. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem ezt a különleges zöldbabot, romano beans néven sok receptet lehet vele találni angol nyelvű oldalakon. Amikor megláttam a Nagyvásárcsarnokban, azonnal vettem belőle egy marékkal. Pár nap gondolkodás után pattant ki a fejemből ez a recept, ami egyszerű, hideg téli napokra tökéletes vacsora is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...