r
Nosalty Logó

Marhalábszárpörkölt Tündér konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tunder70
Marhalábszárpörkölt Tündér konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 473 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2367 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 473 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    221 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3524.9 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 2367 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    163 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst hártyáitól megtisztítjuk, és felkockázzuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron üvegesre pirítjuk. Majd rádobjuk a húst és pirítjuk, míg elveszti a színét.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel felöntjük, hogy a húst ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot és paprikát.
  4. Lefedve, lassú tűzön puhára főzzük, ha kell a vizet pótoljuk.
  5. Amikor megpuhult a lábszár, a fedőt levesszük, és zsírjára sütjük. Én "majdnem kész állapotában"öntöm hozzá a vörösbort { Soproni kékfrankos}és azzal főzöm még kb.15 percet.Az elején semmiképp se szabad a bort beletenni, mert keményen tartja a húst.
  6. Akkor jó a marhapörkölt, ha barnás színe, és sűrű szaftja van. Az elkészítéséhez idő kell, nem szabad kapkodni. A hústól függően, de legalább 3 órát rá kell szánni, hogy megfelelő pörköltet készítsünk.
  7. Tálalhatjuk főtt burgonyával, tarhonyával, galuskával. (Én legutóbb petrezselymes burgonyát készítettem hozzá.)
  8. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15889
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tunder70 15 recept

Félve fogtam hozzá, amikor először elkészítettem.:) Egy karácsonyi ebéd egyik fogása volt. Aztán jól sikerült... és azóta is készítem. Bográcsban a legfinomabb. Tudod-e? A gulyásos ételekből fejlődött ki a pörkölt magyar nemzeti étellé. A paprikás hús, azaz pörkölt, akkor szorította ki a kásával készült húsos ételeket, amikor az a lakodalmi ételek sorába beállt, az 1830-as évek és az 1900-as évek között. (Forrás: wikipedia.hu)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...