Marhalábszárpörkölt Tündér konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Tunder70
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g marhalábszár256 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
20g vörösbor17 kcal
-
20g sertészsír180 kcal
-
0 kcal
Összesen
473
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
100g sertészsír902 kcal
-
0 kcal
Összesen
2367
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
63.3g marhalábszár81 kcal
-
11.4g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.3g paradicsom1 kcal
-
6.3g zöldpaprika1 kcal
-
6.3g vörösbor5 kcal
-
6.3g sertészsír57 kcal
-
0 kcal
Összesen
149
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 705 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 226.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
473
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 221 g
Zsír
-
Összesen 139 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3524.9 g
-
Cink 70 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 2151 mg
-
Nátrium 648 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1134.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 622 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
2367
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 163 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
-
1 kg marhalábszár
-
2 db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db paradicsom
-
1 db zöldpaprika
-
100 g sertészsír
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A húst hártyáitól megtisztítjuk, és felkockázzuk.
- A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron üvegesre pirítjuk. Majd rádobjuk a húst és pirítjuk, míg elveszti a színét.
- Megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel felöntjük, hogy a húst ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot és paprikát.
- Lefedve, lassú tűzön puhára főzzük, ha kell a vizet pótoljuk.
- Amikor megpuhult a lábszár, a fedőt levesszük, és zsírjára sütjük. Én "majdnem kész állapotában"öntöm hozzá a vörösbort { Soproni kékfrankos}és azzal főzöm még kb.15 percet.Az elején semmiképp se szabad a bort beletenni, mert keményen tartja a húst.
- Akkor jó a marhapörkölt, ha barnás színe, és sűrű szaftja van. Az elkészítéséhez idő kell, nem szabad kapkodni. A hústól függően, de legalább 3 órát rá kell szánni, hogy megfelelő pörköltet készítsünk.
- Tálalhatjuk főtt burgonyával, tarhonyával, galuskával. (Én legutóbb petrezselymes burgonyát készítettem hozzá.)
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15889
- Feltöltés dátuma: 2013. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tunder70
15 recept
Félve fogtam hozzá, amikor először elkészítettem.:) Egy karácsonyi ebéd egyik fogása volt. Aztán jól sikerült... és azóta is készítem. Bográcsban a legfinomabb. Tudod-e? A gulyásos ételekből fejlődött ki a pörkölt magyar nemzeti étellé. A paprikás hús, azaz pörkölt, akkor szorította ki a kásával készült húsos ételeket, amikor az a lakodalmi ételek sorába beállt, az 1830-as évek és az 1900-as évek között. (Forrás: wikipedia.hu)