Marhahúsos pite krumplival és vörösborral
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sofisafran
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A húsos réteghez
-
8g olívaolaj71 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0 kcal
-
100g darált marhahús142 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldséges réteghez
-
100g burgonya58 kcal
A mártáshoz
-
21g olívaolaj188 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g sajt88 kcal
A sütéshez
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1065
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
100g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
A húsos réteghez
-
32g olívaolaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
400g darált marhahús568 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldséges réteghez
-
400g burgonya231 kcal
A mártáshoz
-
85g olívaolaj751 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g sajt352 kcal
A sütéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4259
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
5.1g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
A húsos réteghez
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
20.5g darált marhahús29 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
5.1g vörösbor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A zöldséges réteghez
-
20.5g burgonya12 kcal
A mártáshoz
-
4.4g olívaolaj38 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10.2g főzőtejszín13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.1g sajt18 kcal
A sütéshez
-
2.8g tojás4 kcal
Összesen
216
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 60.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1296.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 350 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 268.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
1065
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.2 g
Zsír
-
Összesen 241.2 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 144 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 617 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5186.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 283 mg
-
Kálcium 1056 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 2085 mg
-
Nátrium 1401 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1073.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 587 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 629 mg
-
Retinol - A vitamin: 580 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 361 micro
Összesen
4259
kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A húsos réteghez
-
4 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
400 g darált marhahús
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kk oregánó
-
1 dl vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A zöldséges réteghez
A mártáshoz
-
1 dl olívaolaj
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 csipet szerecsendió
-
1 késhegynyi fahéj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg sajt (gouda sajtot használtam, de bármilyen hasonló megfelelő lehet, trappista, tilsiti, eidami, pannónia, stb)
A sütéshez
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, beleöntjük a langyos vizet és az olívaolajat, meghintjük a sóval, majd összegyúrjuk. A tészta állaga nyúlós kell, hogy legyen, hogy szépen tudjunk majd vele dolgozni a sütés előtt.
- Ha elértük a kívánt állagot a gyúrással, a hűtőbe tesszük pihenni, lefóliázva a tálat.
A húsos réteghez
- A vöröshagymát apróra felkockázzuk, közben felhevítjük az olívaolajat. A hagymát az olajra dobjuk, üvegesre pároljuk. Eközben a fokhagymákat megtörjük, vagy felaprítjuk.
- A hagymát meghintjük a köménnyel, összeforgatjuk, majd beletesszük a darált húst. A húshoz adjuk a tört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával.
- Amikor a hús már kezd megfőni, meglocsoljuk a vörösborral. A vörösbort két részletben is lehet a húshoz adni, 5-10 percet hagyva két löttyintés között.
- Miközben a hús fő, a krumplit 2-3 centis darabokra kockázzuk.
- A húst 20-30 perc főzés után levesszük a tűzről, félretesszük.
A zöldséges réteghez
- A felkockázott krumplit megsózzuk, és lábasban megfőzzük, majd leszűrjük. Félretesszük.
A mártáshoz
- Egy kis tálkába tesszük a lisztet, egy kanállal összekeverjük csomómentesre az olívaolajjal, szerecsendióval és fahéjjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (gondolva arra, hogy még egy nagy adag tejszín is kerül majd bele).
- A sajtot lereszeljük, vagy lapokra vágjuk.
- Serpenyőbe öntjük a tejszínes-olívás-fűszeres keveréket, hozzáadjuk a tejszínt, folyamatosan kevergetjük, hogy összeálljon. Amikor már elég forró, hozzáadjuk a sajtot, beleolvasztjuk, szintén folyamatos kevergetés mellett.
- Amikor a mártás összeállt, levesszük a tűzről, félretesszük.
A sütéshez
- Egy közepes méretű jénait vagy sütőformát megkenünk olajjal. A tésztát elővesszük, egy kicsit nagyobb és egy kicsit kisebb darabra felezzük. A nagyobb darabot elkezdjük szétnyújtani a tál formájára. Annyira szétnyújtjuk, hogy a tál peremére is jusson, valamint a pár centi a pite tetejére való visszahajtáshoz.
- A tésztával "kibéleljük" a tálat.
- Az alsó réteg a húsos mártás, beleöntjük a tésztával kibélelt tálba, és szétterítjük az alján.
- A következő réteg a zöldséges réteg. A főtt krumplit (vagy bárhogyan elkészített zöldséget) szétterítjük a húsos rétegen, sózzuk, borsozzuk.
- A harmadik réteg a mártás, amelyet szépen eloszlatunk a krumplis rétegen.
- A maradék tésztát is kinyújtjuk, körülbelül a tál méretére. A mártás tetejére helyezzük, ráfordítjuk a tálat kibélelő tésztának a széleit, összedolgozzuk.
- Egy felvert tojással megkenjük a tészta tetejét.
- 180 fokon 40-60 percig sütjük. A gázsütőmben hamar elkészült, érdemes 20 percenként ránézni – ha a teteje szépen megbarnult, ropogósra sült, akkor kész van.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1233
- Feltöltés dátuma: 2015. április 25.
Ajánló
Nagyon jól kiegészíti egy kis rukkola saláta és tejföl az ételt, a képen ezzel tálalva láthatod.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
sofisafran
4 recept
Valamilyen egytálételre vágytunk, de a lasagnét és a sheperd's pie-t már untuk. Az ínycsiklandó, ropogósra tetejűre sült piték és a darált hús inspirálták a receptet.