r
Nosalty Logó

Marhahúsos pite krumplival és vörösborral

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
sofisafran
Marhahúsos pite krumplival és vörösborral
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A húsos réteghez

A zöldséges réteghez

  • 4 közepes db burgonya (bármilyen zöldséget használhatsz, nekem épp ez volt otthon)

A mártáshoz

A sütéshez

  • 1 db tojás (a tészta tetejének megkenéséhez)
1065
Kalória
41.3g
Fehérje
83.5g
Szénhidrátok
60.3g
Zsír
268.3g
Víz
154.3g
Koleszterin
4.4g
Rost
4.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A húsos réteghez

A zöldséges réteghez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 1065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A húsos réteghez

A zöldséges réteghez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 4259 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A húsos réteghez

A zöldséges réteghez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 216 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    268.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    241.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5186.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1073.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 4259 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, beleöntjük a langyos vizet és az olívaolajat, meghintjük a sóval, majd összegyúrjuk. A tészta állaga nyúlós kell, hogy legyen, hogy szépen tudjunk majd vele dolgozni a sütés előtt.
  2. Ha elértük a kívánt állagot a gyúrással, a hűtőbe tesszük pihenni, lefóliázva a tálat.

A húsos réteghez

  1. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, közben felhevítjük az olívaolajat. A hagymát az olajra dobjuk, üvegesre pároljuk. Eközben a fokhagymákat megtörjük, vagy felaprítjuk.
  2. A hagymát meghintjük a köménnyel, összeforgatjuk, majd beletesszük a darált húst. A húshoz adjuk a tört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával.
  3. Amikor a hús már kezd megfőni, meglocsoljuk a vörösborral. A vörösbort két részletben is lehet a húshoz adni, 5-10 percet hagyva két löttyintés között.
  4. Miközben a hús fő, a krumplit 2-3 centis darabokra kockázzuk.
  5. A húst 20-30 perc főzés után levesszük a tűzről, félretesszük.

A zöldséges réteghez

  1. A felkockázott krumplit megsózzuk, és lábasban megfőzzük, majd leszűrjük. Félretesszük.

A mártáshoz

  1. Egy kis tálkába tesszük a lisztet, egy kanállal összekeverjük csomómentesre az olívaolajjal, szerecsendióval és fahéjjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (gondolva arra, hogy még egy nagy adag tejszín is kerül majd bele).
  2. A sajtot lereszeljük, vagy lapokra vágjuk.
  3. Serpenyőbe öntjük a tejszínes-olívás-fűszeres keveréket, hozzáadjuk a tejszínt, folyamatosan kevergetjük, hogy összeálljon. Amikor már elég forró, hozzáadjuk a sajtot, beleolvasztjuk, szintén folyamatos kevergetés mellett.
  4. Amikor a mártás összeállt, levesszük a tűzről, félretesszük.

A sütéshez

  1. Egy közepes méretű jénait vagy sütőformát megkenünk olajjal. A tésztát elővesszük, egy kicsit nagyobb és egy kicsit kisebb darabra felezzük. A nagyobb darabot elkezdjük szétnyújtani a tál formájára. Annyira szétnyújtjuk, hogy a tál peremére is jusson, valamint a pár centi a pite tetejére való visszahajtáshoz.
  2. A tésztával "kibéleljük" a tálat.
  3. Az alsó réteg a húsos mártás, beleöntjük a tésztával kibélelt tálba, és szétterítjük az alján.
  4. A következő réteg a zöldséges réteg. A főtt krumplit (vagy bárhogyan elkészített zöldséget) szétterítjük a húsos rétegen, sózzuk, borsozzuk.
  5. A harmadik réteg a mártás, amelyet szépen eloszlatunk a krumplis rétegen.
  6. A maradék tésztát is kinyújtjuk, körülbelül a tál méretére. A mártás tetejére helyezzük, ráfordítjuk a tálat kibélelő tésztának a széleit, összedolgozzuk.
  7. Egy felvert tojással megkenjük a tészta tetejét.
  8. 180 fokon 40-60 percig sütjük. A gázsütőmben hamar elkészült, érdemes 20 percenként ránézni – ha a teteje szépen megbarnult, ropogósra sült, akkor kész van.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Valamilyen egytálételre vágytunk, de a lasagnét és a sheperd's pie-t már untuk. Az ínycsiklandó, ropogósra tetejűre sült piték és a darált hús inspirálták a receptet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!