Marha lasagne (Lasagne 7.)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
250g darált marhahús355 kcal
-
125g paradicsomszósz30 kcal
-
125g bolognai szósz56 kcal
-
125g lasagne tészta464 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g margarin18 kcal
A saját készítésű szósz
Összesen
1044
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
500g paradicsomszósz120 kcal
-
500g bolognai szósz225 kcal
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10g margarin72 kcal
A saját készítésű szósz
Összesen
4175
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
34.9g darált marhahús50 kcal
-
17.4g paradicsomszósz4 kcal
-
17.4g bolognai szósz8 kcal
-
17.4g lasagne tészta65 kcal
-
3.5g sajt12 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.3g margarin3 kcal
A saját készítésű szósz
Összesen
146
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.7 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2669.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 905 mg
-
Nátrium 1185 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 375.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 508 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 26053 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
1044
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 318.9 g
Zsír
-
Összesen 109.4 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 733 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10677 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 658 mg
-
Kálcium 910 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 642 mg
-
Foszfor 3618 mg
-
Nátrium 4739 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 463.8 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1503.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1331 micro
-
Kolin: 1040 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2033 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 104213 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
4175
kcal
- 13% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3634 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 kg darált marhahús
-
5 dl paradicsomszósz
-
50 dkg lasagne tészta
-
1 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
A saját készítésű szósz
Elkészítés
A tésztához
- A húst egy kevés olívaolajon megpirítjuk
- Mikor kész, nyakon öntjük a szószokkal, esetleg egy kevés ketchuppal szaporítjuk. Megszórjuk borssal és chilivel, majd az egészet felfőzzük.
- Eközben vagy akár utána egy magasabb falú fazékban vizet forralunk egy csipet sóval és némi olajjal.
- Ha felforrt, a lasagne-tésztalapokat 1,5-2 perc alatt előfőzzük. Üghyeljünk arra, hogy ne ragadjanak össze!
- A tepsinket alaposan kivajazzuk, utána az első réteget leterítjük az előfőzött tésztából.
- Ezt meglocsoljuk a szósszal, jó szaftosra csinálhatjuk, a szószra pedig egy réteg sajtot teszünk, vegyesen, mindkettőből.
- Így folytatjuk, míg a tepsi meg nem telik. Az utolsó réteg szósz legyen!
- A sütőt előmelegítjük, a lasagne tetejére bőségesen sajtot reszelünk.
- 30-40 perc alatt puhára sütjük, majd 5 percig grillezzük, hogy a sajt rápiruljon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 118
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 30865
- Feltöltés dátuma: 2010. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádjuk a lasagne-t. Mikor nyáron Franciaországban voltunk nyaralni, megérkezésünk napján farkas éhesen fel akartuk fedezni a híres francia konyhát. Mit ne mondjak, nem sikerült. Úgy látszik, az Alpokban nem olyan nagy erre az igény, mint a mienk (lett volna). Ezért az étteremben lasagne-t rendeltünk, biztos, ami biztos alapon - ezt annyira nem ronthatják el... Nemhogy nem rontották el, de életemben olyan finom lasagnét nem ettem (Megjegyzem, még az olaszoknál sem!), mint ott. Krémes volt, bőséges, hm... Itthon feltétlen késztetést éreztem arra, hogy reprodukáljam az ottani finomságot, és sikerült is... Azóta már csak így készítem a lasagnét. :-).