Margarétás franciasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
443
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
250g franciasaláta alap160 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
100g majonéz535 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
20g mustár12 kcal
Összesen
1772
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
185
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 645.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 112.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
443
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 153.9 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2583.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 486 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 1227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 451.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 793 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 777 mg
-
Retinol - A vitamin: 779 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 884 micro
Összesen
1772
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg franciasaláta alap
-
350 g tejföl
-
10 dkg majonéz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 db főtt tojás
-
2 ek mustár
Elkészítés
- A franciasaláta alapot sós vízben puhára főzzük.
- A majonézt, a tejfölt és a mustárt alaposan összekeverjük a sóval és a borssal, és hozzáadjuk a zöldséget, és összekeverjük.
- Egy tányérra kúp alakban halmozzuk fel.
- A főtt tojást megpucoljuk, középen kettévágjuk, a sárgája lesz a közepe, a fehérjét vékony csíkokra vágjuk, és virág formában kirakjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 7150
- Feltöltés dátuma: 2013. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hirtelen ötletként jött ez a margaréta ötlet, de nagyon feldobta a franciasalátát.