Marcipános rózsakalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)
-
100g finomliszt364 kcal
-
8g élesztő9 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
50g tej28 kcal
-
13 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
A töltelékhez
-
33g marcipán154 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
33g mandula197 kcal
Összesen
1191
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)
-
300g finomliszt1092 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
150g tej84 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
A töltelékhez
-
100g marcipán462 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g mandula590 kcal
Összesen
3571
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)
-
29.7g finomliszt108 kcal
-
2.5g élesztő3 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
14.8g tej8 kcal
-
4 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
9.9g vaj71 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
A töltelékhez
-
9.9g marcipán46 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
-
9.9g mandula58 kcal
Összesen
353
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 812.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 273 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
1191
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 171.8 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 649 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2438.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 1082 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.1 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 169.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 837 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 389 micro
-
Kolin: 440 mg
-
Retinol - A vitamin: 819 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 198 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 494 micro
Összesen
3571
kcal
- 10% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 16.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
353
kcal
Hozzávalók
A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)
-
30 dkg finomliszt
-
2.5 dkg élesztő
-
4 dkg cukor
-
1.5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojássárgája
A töltelékhez
-
6 dkg porcukor
-
2 db tojásfehérje
Elkészítés
A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)
- A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk, s hagyjuk megkelni.
- A töltelékhez a marcipánmasszát simára keverjük a tojásfehérjével, a porcukorral és a mandulával.
- A megkelt tésztát fél cm vékony téglalap alakúra nyújtjuk, hosszanti irányban 6-7, nagyjából kétujjnyi széles csíkra vágjuk (nekem most hat sikeredett, de héttel még szebben összesül).
- Megkenjük a marcipános krémmel és feltekerjük a tésztacsíkokat.
- Sütőpapíros formába helyezzük. Negyed órát pihentetjük.
- Előmelegített sűtőben megsütjük.
- Ha még forrón felmelegített baracklekvárral megkenjük, csillogó máz képződik a tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4675
- Feltöltés dátuma: 2012. március 26.
Ajánló
Szívesen ajánlom Húsvétra, amellett hogy finom és dekoratív, nem a megszokott kalács ez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy régi kreatív újság oldalán találtam a receptet. Párszor elkészítettem már, nagyon finom.