r
Nosalty Logó

Marcipános rózsakalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános rózsakalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)

A töltelékhez

Összesen 1191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)

A töltelékhez

Összesen 3571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)

A töltelékhez

Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    171.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2438.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1082 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 3571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)

  1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk, s hagyjuk megkelni.
  2. A töltelékhez a marcipánmasszát simára keverjük a tojásfehérjével, a porcukorral és a mandulával.
  3. A megkelt tésztát fél cm vékony téglalap alakúra nyújtjuk, hosszanti irányban 6-7, nagyjából kétujjnyi széles csíkra vágjuk (nekem most hat sikeredett, de héttel még szebben összesül).
  4. Megkenjük a marcipános krémmel és feltekerjük a tésztacsíkokat.
  5. Sütőpapíros formába helyezzük. Negyed órát pihentetjük.
  6. Előmelegített sűtőben megsütjük.
  7. Ha még forrón felmelegített baracklekvárral megkenjük, csillogó máz képződik a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4674
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 26.

Ajánló

Szívesen ajánlom Húsvétra, amellett hogy finom és dekoratív, nem a megszokott kalács ez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi kreatív újság oldalán találtam a receptet. Párszor elkészítettem már, nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához (24 cm átmérőjű forma esetén)

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...