r
Nosalty Logó

Marcipános csokitorta Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Marcipános csokitorta Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskóta összeállítása, megsütése

A krém összeállítása

A marcipánmassza kinyújtása, a torta kidíszítése

Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskóta összeállítása, megsütése

A krém összeállítása

A marcipánmassza kinyújtása, a torta kidíszítése

Összesen 4089 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskóta összeállítása, megsütése

A krém összeállítása

A marcipánmassza kinyújtása, a torta kidíszítése

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.2 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 4089 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A piskóta összeállítása, megsütése

A krém összeállítása

A marcipánmassza kinyújtása, a torta kidíszítése

Elkészítés

A piskóta összeállítása, megsütése

  1. A 6 db tojásból, lisztből, kakaóporból, cukorból piskótát sütünk, kerek tortaformában. Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot.
  3. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  4. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a kakaósport, majd adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  5. A masszát rögtön az előkészített tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 50 perc alatt megsütjük.
  6. Ha megsült és kicsit kihűlt a torta, kivesszük a formából, és kettévágjuk.

A krém összeállítása

  1. Amíg sül a piskóta, addig a tölteléket összeállítjuk, azaz a kakaóport a porcukorral és vajjal jól összekeverjük, és hűtőben tároljuk.
  2. Ha megsült a piskóta és kettévágtuk, megkenjük a töltelék felével, majd rátesszük a piskóta felső lapját, és a töltelék másik felét rákenjük a tetejére és az oldalára.

A marcipánmassza kinyújtása, a torta kidíszítése

  1. Közben a marcipánmasszát megmelegítjük, pl. egy nejlonba rakjuk, és langyos vízben megmelegítjük, hogy könnyen alakítható legyen, vagy langyos radiátorra tesszük puhulni.
  2. Az asztalra teszünk egy nagyobb nejlont, erre szórunk porcukrot, majd rátesszük a kicsomagolt marcipánmasszát, aminek a tetejét is beszórjuk porcukorral kicsit. Ráteszünk egy másik nejlont, és nyújtófával szépen, óvatosan kinyújtjuk a megfelelő nagyságra. Közben forgatjuk, hogy aránylag szép kerek legyen a marcipánmassza.
  3. Ha sikerült jó vékonyra kinyújtani a marcipánt, akkor lassan, óvatosan a torta tetejére helyezzük, és az oldalát szépen eligazgatjuk, hogy mind a tetején, mind az oldalán szépen hozzásimuljon a tortához.
  4. Utána a tetejét kidíszítjük marcipánfigurával vagy marcipánvirágokkal, stb.
  5. Hűtőbe rakjuk pár órára. Én általában délután vagy este elkészítem a tortát, és másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x28
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1196
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 14.

Ajánló

Nálunk a torta általában születésnapokra készül, s marcipánmasszával a tetején, mert nagyon szeretjük a marcipánt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család egyik kedvence a csokitorta. Hol vajas krémmel, hol mascarponés krémmel készítem, szeretjük mindkét félét.

Hozzávalók

A piskóta összeállítása, megsütése

A krém összeállítása

A marcipánmassza kinyújtása, a torta kidíszítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...