Marcipános csokitorta Katrin konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskóta összeállítása, megsütése
-
28g tojás35 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4 kcal
-
5g cukor19 kcal
A krém összeállítása
A marcipánmassza kinyújtása, a torta kidíszítése
-
17g marcipán77 kcal
Összesen
342
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskóta összeállítása, megsütése
-
330g tojás415 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
46 kcal
-
60g cukor232 kcal
A krém összeállítása
A marcipánmassza kinyújtása, a torta kidíszítése
-
200g marcipán924 kcal
Összesen
4089
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A piskóta összeállítása, megsütése
-
30.3g tojás38 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
A krém összeállítása
-
18.3g vaj132 kcal
-
18.3g porcukor71 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
A marcipánmassza kinyújtása, a torta kidíszítése
-
18.3g marcipán85 kcal
Összesen
375
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
342
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.2 g
Zsír
-
Összesen 237.9 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2114.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 981 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 445.1 g
-
Cukor 368 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 261.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1833 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 902 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1487 micro
Összesen
4089
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
375
kcal
Hozzávalók
A piskóta összeállítása, megsütése
-
6 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 ek cukor
A krém összeállítása
-
20 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A marcipánmassza kinyújtása, a torta kidíszítése
-
20 dkg marcipán
Elkészítés
A piskóta összeállítása, megsütése
- A 6 db tojásból, lisztből, kakaóporból, cukorból piskótát sütünk, kerek tortaformában. Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot.
- A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
- A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a kakaósport, majd adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
- A masszát rögtön az előkészített tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 50 perc alatt megsütjük.
- Ha megsült és kicsit kihűlt a torta, kivesszük a formából, és kettévágjuk.
A krém összeállítása
- Amíg sül a piskóta, addig a tölteléket összeállítjuk, azaz a kakaóport a porcukorral és vajjal jól összekeverjük, és hűtőben tároljuk.
- Ha megsült a piskóta és kettévágtuk, megkenjük a töltelék felével, majd rátesszük a piskóta felső lapját, és a töltelék másik felét rákenjük a tetejére és az oldalára.
A marcipánmassza kinyújtása, a torta kidíszítése
- Közben a marcipánmasszát megmelegítjük, pl. egy nejlonba rakjuk, és langyos vízben megmelegítjük, hogy könnyen alakítható legyen, vagy langyos radiátorra tesszük puhulni.
- Az asztalra teszünk egy nagyobb nejlont, erre szórunk porcukrot, majd rátesszük a kicsomagolt marcipánmasszát, aminek a tetejét is beszórjuk porcukorral kicsit. Ráteszünk egy másik nejlont, és nyújtófával szépen, óvatosan kinyújtjuk a megfelelő nagyságra. Közben forgatjuk, hogy aránylag szép kerek legyen a marcipánmassza.
- Ha sikerült jó vékonyra kinyújtani a marcipánt, akkor lassan, óvatosan a torta tetejére helyezzük, és az oldalát szépen eligazgatjuk, hogy mind a tetején, mind az oldalán szépen hozzásimuljon a tortához.
- Utána a tetejét kidíszítjük marcipánfigurával vagy marcipánvirágokkal, stb.
- Hűtőbe rakjuk pár órára. Én általában délután vagy este elkészítem a tortát, és másnap szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28x28
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1198
- Feltöltés dátuma: 2015. június 14.
Ajánló
Nálunk a torta általában születésnapokra készül, s marcipánmasszával a tetején, mert nagyon szeretjük a marcipánt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katrin
144 recept
A család egyik kedvence a csokitorta. Hol vajas krémmel, hol mascarponés krémmel készítem, szeretjük mindkét félét.