Marcipános csokitorta gluténmentes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lillus-M
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
A piskótához
-
14g kókuszliszt37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
62g tojás78 kcal
-
17g szőlőmagolaj149 kcal
-
25g xilit60 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
11 kcal
A krémhez
-
21 kcal
-
38g mandulatej14 kcal
-
31g ghee224 kcal
-
13g xilit30 kcal
A bevonathoz
-
56g marcipán260 kcal
Összesen
884
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
A piskótához
-
115g kókuszliszt298 kcal
-
4g só0 kcal
-
0 kcal
-
495g tojás623 kcal
-
135g szőlőmagolaj1193 kcal
-
200g xilit480 kcal
-
8g vaníliaaroma0 kcal
-
91 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
300g mandulatej114 kcal
-
250g ghee1793 kcal
-
100g xilit240 kcal
A bevonathoz
-
450g marcipán2079 kcal
Összesen
7082
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
A piskótához
-
5.4g kókuszliszt14 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
23.1g tojás29 kcal
-
6.3g szőlőmagolaj56 kcal
-
9.3g xilit22 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
1.9g cukrozatlan kakaópor4 kcal
A krémhez
-
2.1g csokoládés pudingpor8 kcal
-
14g mandulatej5 kcal
-
11.7g ghee84 kcal
-
4.7g xilit11 kcal
A bevonathoz
-
21g marcipán97 kcal
Összesen
330
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 61.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
884
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 121.1 g
Zsír
-
Összesen 491.4 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 110 g
-
Koleszterin 2158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4459.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1222 mg
-
Nátrium 2454 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.9 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 377.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2407 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 1332 mg
-
Retinol - A vitamin: 2374 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2206 micro
Összesen
7082
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
115 g kókuszliszt
-
0.5 tk só
-
0.5 tk szódabikarbóna
-
9 db tojás
-
135 ml szőlőmagolaj
-
1.5 teáskanál vaníliaaroma
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
1 csomag csokoládés pudingpor
-
3 dl mandulatej
A bevonathoz
Elkészítés
A piskótához
- Először a pudingot készítjük el. A mandulatejet csomómentesen elkeverjük a pudingporral, majd felfőzzük. Ezután hűtjük, hűlés közben többször megkeverjük, hogy ne legyen bőrös.
- A tésztához a tojásokat egy keverőtálba ütjük, majd a porrá őrölt nyírfacukrot (vagy cukrot) is beleöntjük, és fehéredésig keverjük.
- Folytonos keverés közben hozzáöntjük az olajat, beletesszük a pici sót, és szódabikarbónát, vaníliát. A legvégén öntjük bele a kókuszlisztet és a kakaóport.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral. (Én 3 részre osztottam a tésztát és úgy sütöttem, egyenként a „lapokat” mert féltem, hogy ha egyben teszem be, nem sül át a közepe.)
- Míg a tészta sül a gheet (vagy margarint) az édesítővel (vagy cukorral) alaposan elkeverjük, majd ha már a puding teljesen kihűlt, összekeverjük a két krémet.
- A krémmel megtöltjük a lapok közét, egy nagyon keveset meghagyunk, hogy a tortát kívülről is megkenjük, de csak vékonyan, hogy a marcipán jobban tapadjon.
- Végül kinyújtjuk a marcipánt. Ehhez megszórunk porcukorral egy gyúródeszkát, a marcipánmasszákat összegyúrjuk, megmelegítjük a kezünkkel, a deszkán folpackkal letakarjuk és a sütemény méretére nyújtjuk.
- A kinyújtott masszát átemeljük a süteményre, és lesimogatjuk.
- Hűvösben tároljuk, de ne hűtőben, mert az állítólag nem tesz jót a marcipánnak.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 14x22
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6946
- Feltöltés dátuma: 2012. november 02.
Ajánló
Én 2 csomag masszából készítettem, elég volt hozzá, de következőleg 3-at használok hozzá, hogy marcipánosabb legyen. A piskótákat szépen kell elegyengetni, mert nem terül sütés közben már, minden kis pukli meglátszik rajta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lillus-M
19 recept
A fiam kitalálta, hogy neki olyan szülinapi torta kell, mint a lakodalomban a menyasszonyi torta volt... A méteres süteményt kicsit átvariáltam, és remek torta kerekedett belőle.