r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes tallér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Marcipánkrémes tallér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltött tallérokhoz

A bevonathoz

Összesen 997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltött tallérokhoz

A bevonathoz

Összesen 3990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltött tallérokhoz

A bevonathoz

Összesen 433 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.5 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 3990 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

A töltött tallérokhoz

A bevonathoz

Elkészítés

A töltött tallérokhoz

  1. Elkészítjük a marcipános krémet: A marcipánmasszát feldaraboljuk, a fehér csokoládét felaprítjuk.
  2. A tejszínt egy kis lábasban épp csak felforraljuk.
  3. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a Baileys-t és a marcipánt. Addig keverjük, míg fel nem olvad benne.
  4. Hozzáadjuk az apró darabokra tördelt csokoládét és kevergetve felolvasztjuk (ha nehezen olvadna, tegyük vissza a tűzre, de vigyázzunk, ne égessük oda. Ha túl hígnak találjuk, 1-2 dkg fehér csokoládét hozzáadhatunk.) Hagyjuk hűlni.
  5. Elkészítjük a csokoládéhüvelyt szilikonos vagy polikarbonát formában: A csokoládét megolvasztjuk és temperáljuk.
  6. A formába öntjük, légbuborékokat kiütögetjük, majd fejjel-lefelé fordítva egy sütőpapírra kifolyatjuk a felesleges csokoládét (amint megdermed ez a csokoládé újrahasznosítható).
  7. A formát a csokoládéhüvely dermedéséig hűtőbe tesszük (kb. 30 perc).
  8. Megtöltjük a csokoládéhüvelyeket a marcipános krémmel, és amíg újratemperáljuk a csokoládét, hűtőbe tesszük a formát. Majd lezárjuk a tallérok tetejét.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7367
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

Bonbonkészítéshez segítség a blogomon található.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc bonbontöltelékem.

Hozzávalók

A töltött tallérokhoz

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...