r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes-pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tóth Bernadett
Marcipánkrémes-pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 5109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    282.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 5109 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A 8 tojássárgáját elkeverjük 8 ek vízzel.
  2. Beletesszük a 16 ek xilitet, és fehéredésig verjük robotgéppel.
  3. Ezután belekeverjük apránként a 16 ek réteslisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a 8 keményre felvert tojásfehérjét.
  4. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben megsütjük.
  5. Mikor készen van, hosszában félbevágjuk.
  6. A krémhez a pudingot elkészítjük csak a tejjel (cukor nélkül). A Ligát a a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot belekeverjük.
  7. Az alsó piskótára rákenünk ízlés szerint a krémből (nekem kb. 1/3-a megmaradt), majd ráfektetjük a kinyújtott marcipánmasszát, erre még kenünk a krémből, és rátesszük a másik piskótalapot.
  8. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük. (Én ennél marcipánmasszával díszítettem.)
  9. A figura részeit kivágjuk a marcipánmasszából, majd ételfestékkel lefestjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1395
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipánkrémes-pudingos torta
Tóth Bernadett 48 recept

Férjem unokaöccse kapta ezt a tortát a születésnapjára.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...