r
Nosalty Logó

Marcipánkrémes-aszalt meggyes csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipánkrémes-aszalt meggyes csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    336.9 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4992.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    890.1 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    309 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    554 micro
  • Kolin:
    1310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2276 micro
  • α-karotin
    167 micro
  • β-karotin
    1319 micro
  • β-crypt
    232 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 7189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az aszalt meggyet meglocsoljuk a mandulalikőrrel, és félretesszük.
  2. A tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe kis mélyedést vájunk, beleöntjük az élesztős keveréket, hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot, a tejet és a sót. Jól kidagasztjuk, és ha már összeállt a tészta, hozzádolgozzuk az olvasztott vajat. Közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Félretesszük, és kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A marcipánmasszát lereszeljük, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat, a lisztet, és szép, sima krémmé keverjük.
  4. A tésztát kb. 55x35 cm-es téglalppá nyújtjuk, megkenjük a marcipános krémmel, megszórjuk az aszalt meggyel, és jó szorosan feltekerjük.
  5. A tekercsből kb. 1,5 cm vastag csigákat vágunk, kivajazott tepsibe tesszük, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal, és letakarva, még 15-20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
  6. Ha kisült, a baracklekvárt a mandulalikőrrel megforrósítjuk, és még melegen megkenjük vele a csigák tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1915
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szemeztem már ezzel a recepttel, most jött el az ideje, hogy el is készítsem. Nem bántam meg, nagyon finom lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...