Marcipánkrémes-aszalt meggyes csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
2 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
1g vaj10 kcal
A töltelékhez
-
48 kcal
-
30g marcipán139 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
5g likőr16 kcal
A tetejére
-
14 kcal
-
2g likőr7 kcal
-
18 kcal
Összesen
719
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
4g só0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
200g aszalt gyümölcsök480 kcal
-
300g marcipán1386 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
50g likőr164 kcal
A tetejére
-
139 kcal
-
20g likőr65 kcal
-
30g mandulapehely177 kcal
Összesen
7189
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
25.4g finomliszt92 kcal
-
1 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
12.7g tej7 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
A töltelékhez
-
10.2g aszalt gyümölcsök24 kcal
-
15.2g marcipán70 kcal
-
7.6g vaj55 kcal
-
5.1g finomliszt18 kcal
-
5.1g tojássárgája16 kcal
-
2.5g likőr8 kcal
A tetejére
-
2.5g sárgabaracklekvár7 kcal
-
1g likőr3 kcal
-
1.5g mandulapehely9 kcal
Összesen
363
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 499.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 30.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
719
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 129.4 g
Zsír
-
Összesen 336.9 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 2084 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4992.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 798 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 1647 mg
-
Nátrium 1908 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 890.1 g
-
Cukor 347 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 309 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2401 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 554 micro
-
Kolin: 1310 mg
-
Retinol - A vitamin: 2276 micro
-
α-karotin 167 micro
-
β-karotin 1319 micro
-
β-crypt 232 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1936 micro
Összesen
7189
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2 dkg friss élesztő
-
6 dkg cukor
-
1 kávéskanál só
-
2.5 dl tej
-
2 db tojássárgája
A töltelékhez
-
20 dkg aszalt gyümölcsök
-
10 dkg finomliszt
-
5 db tojássárgája
A tetejére
-
5 dkg sárgabaracklekvár
-
3 dkg mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- Az aszalt meggyet meglocsoljuk a mandulalikőrrel, és félretesszük.
- A tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe kis mélyedést vájunk, beleöntjük az élesztős keveréket, hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot, a tejet és a sót. Jól kidagasztjuk, és ha már összeállt a tészta, hozzádolgozzuk az olvasztott vajat. Közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Félretesszük, és kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A marcipánmasszát lereszeljük, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat, a lisztet, és szép, sima krémmé keverjük.
- A tésztát kb. 55x35 cm-es téglalppá nyújtjuk, megkenjük a marcipános krémmel, megszórjuk az aszalt meggyel, és jó szorosan feltekerjük.
- A tekercsből kb. 1,5 cm vastag csigákat vágunk, kivajazott tepsibe tesszük, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal, és letakarva, még 15-20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
- Ha kisült, a baracklekvárt a mandulalikőrrel megforrósítjuk, és még melegen megkenjük vele a csigák tetejét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1914
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Régóta szemeztem már ezzel a recepttel, most jött el az ideje, hogy el is készítsem. Nem bántam meg, nagyon finom lett!