r
Nosalty Logó

Mangós créme brulée

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mangós créme brulée
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A créme brulée-hez

A tetejére

Összesen 388 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A créme brulée-hez

A tetejére

Összesen 1555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A créme brulée-hez

A tetejére

Összesen 213 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    106 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 388 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 1555 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A créme brulée-hez

A tetejére

Elkészítés

A créme brulée-hez

  1. Egymangót meghámozunk, 15 dkg-ot botturmixszal pürésítünk, hozzákeverjük a lime reszelt héját és levét.
  2. A tejszínt el kezdjük melegíteni.
  3. A tojásokat a 4 ek cukorral jól kikeverjük, és a tejszínhez adagoljuk, hozzákeverjük a mangópürét is,és lassan forraljuk folyamatos keverés mellett, amíg nem kezd el sűrűsödni .
  4. 4 szufléformába töltjük szét, amelyeket vízzel telt tepsibe helyezünk úgy, hogy formák félig álljanak a vízben.
  5. Előmelegített sütőbe téve megsütjük.
  6. Ha kivettük őket, mindegyik tetejére szórunk 1-1 ek cukrot, és cukrászfáklyával rákaramellizáljuk (akinek nincs ilyen, az grill alatt is rápiríthatja).
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 8x4
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3239
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangós créme brulée
Évi néni 1830 recept

Isteni érett mangót kaptam a Lidlben. Ilyet még sohasem találtam Magyarországon. Olyan édes volt, hogy muszáj voltam valami édességet készíteni belőle.

Hozzávalók

A créme brulée-hez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...