r
Nosalty Logó

Mandulás moszkauer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Mandulás moszkauer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Moszkauer

Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Moszkauer

Összesen 3067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Moszkauer

Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2804.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 3067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 451 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Moszkauer

Elkészítés

Moszkauer

  1. A nádcukrot a tejszínnel és a vajjal összeforraljuk, majd hozzákeverjük a darált narancshéjat, és azzal is kicsit forraljuk. Ezután beleforgatjuk a finomra és durvára darált mandulát, végül belekeverjük a lisztet is. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük hűlni.
  2. Miután kihűlt, habzsákba adagoljuk, és sütőpapiros sütőlemezre fél diónyi kis halmokat nyomkodunk belőle.
  3. A kis halmokat rumba mártott villával lelapogatjuk. (Elhagyható.)
  4. Előmelegített 195°C-fokos sütőben 8-10 perc alatt addig sütjük, míg a sütemények széle kicsit megbarnul. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni őket. (10-15 perc)
  5. A kihűlt tallérok alját olvasztott étcsokoládéval lekenjük, majd az ecset segítségével recésre mintázzuk.
  6. Fogyasztás előtt még hagyjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 56
  • 7 napos nézettség: 310
  • Össznézettség: 32355
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 04.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: karácsony kategória: karácsonyi gasztroajándék

Receptjellemzők

Mandulás moszkauer
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Moszkauer, más néven moszkvai sütemény, aminek semmi köze Moszkvához, viszont Párizshoz annál inkább, mivel a Florentinhoz hasonlóan francia eredetű. Ez egy régi karácsonyi klasszikus, ezért most mi is elkészítettük az ünnepek alkalmával, de bármikor megállja a helyét vendégvárónak. A ropogós, kicsit ragacsos talléroknak óriási sikere volt, még a kevésbé édesszájú kollégáknak is mosolyra állt a szájuk kóstolás után. A moszkauer készülhet dióból, mandulából, vagy ezekből vegyesen, de másféle olajos magvakból is. A lényeg a kandírozott narancs, ami megadja a jellegzetes ízét és állagát, na meg persze az elengedhetetlen olvasztott csokoládé, amibe megmártjuk a tallérok egyik oldalát. Készítsétek el ti is, imádni fogja mindenki!

Hozzávalók

Moszkauer

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...