r
Nosalty Logó

Mandulás linzer - cukor nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Samiya
Mandulás linzer - cukor nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 1378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 11028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 1378 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    744 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    376 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    216 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4022.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    858 mg
  • Foszfor
    2050 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    986 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    127 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    700 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5760 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 11028 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 454 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lekvár kivételével minden hozzávalót omlós tésztává gyúrunk. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Felét pogácsaszaggatóval, másik felét linzerszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Addig sütjük, míg halványan színt kap. (Nem kell kikenni a tepsit és tehetjük jó szorosan egymás mellé, mert ugyse fog nőni! Hamar átsül!)
  4. A kihűlt korongokat és linzerformákat lekvárral összeragasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 11179
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám egyik kedvenc süteménye. A kedvéért minden húsvét és karácsony alkalmával megsütöm. Ebből az adagból jó sok lesz, még szilveszterre is jut belőle! :) Fémdobozban, hűvös helyen hetekig eláll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...