r
Nosalty Logó

Mandulás korongok- Mandulás puszedli 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nathan
Mandulás korongok- Mandulás puszedli 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1342 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5367 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1342 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.4 g

Zsír

  • Összesen
    331.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6487.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    1629 mg
  • Foszfor
    2926 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    145 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 5367 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát, ha héja van, 1 l meleg vízben 10 percre megáztatunk, majd szárítás után lehéjazzuk, és összetörjük. Utána a sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük.
  3. A mandulát, a lisztet, a cukrot összekeverjük, majd óvatosan a habhoz keverjük.
  4. Két kanállal ovális gombócokat formázunk, és sütőpapírra vagy kiolajozott tepsire tesszük őket.
  5. 15-20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk pár percet, míg finom ropogós nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 8624
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 11.

Ajánló

Dióval is el lehet készíteni, valamint mogyoróval szintén nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kollegám kölcsönadott egy szakácskönyvet, abban volt ez a recept. Egyszerűsége miatt ki akartam próbálni. Nem bántam meg!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...