r
Nosalty Logó

Mandulás-karamellás piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-karamellás piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 527 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 527 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5538.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1309 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 2101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. Tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és pár csepp vaníliaaromát, összekavarjuk.
  4. Tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsibe töltjük.
  6. Tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, azonnal egy megnedvesített tiszta törlőkendőre helyezzük, és óvatosan felcsavarjuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  7. Addig elkészítjük a pudingot ízlés szerint. Mandulát pirítunk, majd belekeverjük a krémbe, és hozzáadjuk a margarint.
  8. A kihűlt tésztát óvatosan kiterítjük, és megkenjük a krémmel.
  9. Újra felcsavarjuk, és porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38,5x28,5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4186
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 14.

Ajánló

Délutáni beszélgetés a barátnőkkel/ családdal és egy forró cappuccino........:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A boltban megláttam a karamellás pudingot, azonnal megvettem. Ez lett belőle. A családomnak ízlik:).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek