r
Nosalty Logó

Mandulás-karamellás piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-karamellás piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 527 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 306 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 527 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5538.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1309 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    2361 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 2101 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. Tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és pár csepp vaníliaaromát, összekavarjuk.
  4. Tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsibe töltjük.
  6. Tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, azonnal egy megnedvesített tiszta törlőkendőre helyezzük, és óvatosan felcsavarjuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  7. Addig elkészítjük a pudingot ízlés szerint. Mandulát pirítunk, majd belekeverjük a krémbe, és hozzáadjuk a margarint.
  8. A kihűlt tésztát óvatosan kiterítjük, és megkenjük a krémmel.
  9. Újra felcsavarjuk, és porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38,5x28,5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4186
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 14.

Ajánló

Délutáni beszélgetés a barátnőkkel/ családdal és egy forró cappuccino........:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A boltban megláttam a karamellás pudingot, azonnal megvettem. Ez lett belőle. A családomnak ízlik:).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...