r
Nosalty Logó

Mandulás-cseresznyés pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Mandulás-cseresznyés pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 2408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 237 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 602 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 2408 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm átmérőjű tortaformát.
  2. A lisztet, sütőport, fahéjat, cukrot egy tálba szitáljuk. Közepébe készítsünk mélyedést, ide üssük a tojást, öntsük a tejet és a megolvasztott vajat.
  3. Alaposan dolgozzuk össze, míg egy kifejezetten sűrű masszát nem kapunk. Kanalazzuk át egy tortaformába, egyengessük el a tetejét, és szórjuk rá a cseresznyét.
  4. A lisztet, a fahéjat és cukrot öntsük egy tálba. Morzsoljuk hozzá a vajat. Kézi habverővel addig keverjük, míg borsó szemű morzsává nem oszlik a tészta.
  5. Szórjuk a meggy tetejére, majd jöhet a mandulapehely.
  6. Süssük 30-35 percig, míg a tetején a mandula megpirul és a közepébe beleszúrt villára sem ragad semmi. A formában hagyjuk hűlni egészen addig, míg csupasz kézzel le tudjuk választani a formát, ekkor átcsúsztatjuk sütőrácsra, és itt hűtjük ki teljesen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3146
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 30.

Ajánló

A cseresznye adagját lehet csökkenteni, a tetejére kerülő morzsát pedig növelni, ki-ki ízlése szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a cseresznye szezon, tessék kihasználni! (GoodFood Magazine, 101 torta és sütemény)

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...