r
Nosalty Logó

Mandulás bundában sült pisztráng

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mandulás bundában sült pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1152 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 384 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.6 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4969.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    737 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 1152 kcal
  • 20% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított halakat megmossuk, majd szárazra töröljük.
  2. Külsejét csak sózzuk, belsejét sózzuk, borsozzuk, 2-2 ág kakukkfüvet és 1-1 félbe vágott citromkarikát teszünk a hasüregébe, majd hústűvel összetűzzük, hogy ott is maradjon.
  3. Ezt követően már csak panírozzuk lisztbe, tojásba és őrölt mandulába forgatjuk.
  4. Teflon tepsibe fektetjük, egy-egy darabka vajat teszünk rá, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13063
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás bundában sült pisztráng
Évi néni 1830 recept

Karácsonyra készítettem ezt az ételt. Összetartja az ünnepi asztalnál a családot, mert mire minden szálkától biztonsággal megszabadulunk, időbe telik. (Megjegyzem, férjemmel mindketten gégészeten dolgozunk, ahol a rossz példa ebben az időszakban sűrűn előfordul). Vagy csak én tudom pillanatok alatt megenni ezt a halat? A hátralévő időben pedig a család többi tagjának teszem szálkamentessé, és így ehetővé a vacsorát. Dicsérik, hogy milyen finom, de a szálka nagyon a terhükre van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...