Mandulás bundában sült pisztráng
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
- 20% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
384
kcal
- 20% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1152
kcal
- 20% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
114
kcal
- 20% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1656.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 1008 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 138.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 246 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
384
kcal
- 20% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.6 g
Zsír
-
Összesen 57.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4969.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1350 mg
-
Nátrium 3023 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 416.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 737 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 441 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
1152
kcal
- 20% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
-
75 dkg pisztráng
-
1 db tojás
-
2 evőkanál tönkölybúza liszt
-
5 dkg mandulaliszt
-
0.5 db citrom
-
6 szál kakukkfű
-
1 tk só
-
bors ízlés szerint
-
2 dkg vaj
Elkészítés
- A megtisztított halakat megmossuk, majd szárazra töröljük.
- Külsejét csak sózzuk, belsejét sózzuk, borsozzuk, 2-2 ág kakukkfüvet és 1-1 félbe vágott citromkarikát teszünk a hasüregébe, majd hústűvel összetűzzük, hogy ott is maradjon.
- Ezt követően már csak panírozzuk lisztbe, tojásba és őrölt mandulába forgatjuk.
- Teflon tepsibe fektetjük, egy-egy darabka vajat teszünk rá, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13054
- Feltöltés dátuma: 2014. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Karácsonyra készítettem ezt az ételt. Összetartja az ünnepi asztalnál a családot, mert mire minden szálkától biztonsággal megszabadulunk, időbe telik. (Megjegyzem, férjemmel mindketten gégészeten dolgozunk, ahol a rossz példa ebben az időszakban sűrűn előfordul). Vagy csak én tudom pillanatok alatt megenni ezt a halat? A hátralévő időben pedig a család többi tagjának teszem szálkamentessé, és így ehetővé a vacsorát. Dicsérik, hogy milyen finom, de a szálka nagyon a terhükre van.