r
Nosalty Logó

Mandulamassza hal figurában

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Cafika
Mandulamassza hal figurában
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mandulamasszához

A hal elkészítéséhez

Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mandulamasszához

A hal elkészítéséhez

Összesen 6499 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mandulamasszához

A hal elkészítéséhez

Összesen 416 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    281.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5420 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1413 mg
  • Foszfor
    2530 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.3 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    292 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    119 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 6499 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 416 kcal

Hozzávalók

A mandulamasszához

A hal elkészítéséhez

Elkészítés

A mandulamasszához

  1. A mandulát összekeverjük a cukorral, majd mixer segítségével nagyon finomra daráljuk, közben hozzáadjuk a rumot is.
  2. Az így kapott masszát kézzel jól átgyúrjuk, átdolgozzuk, majd pár órára hűtőbe tesszük, celofánba tekerve (ha nem használjuk fel azonnal a masszát, akkor nedves szakajtóba tekerve napokig is eláll).
  3. Egy alumínium halforma alját celofánnal bevonjuk, a masszát a hűtőből kivéve jól átgyúrjuk, majd adagonként kevés rumot (ezt előzőleg vízzel hígítjuk 1dl rum-1dl víz)adunk hozzá, míg jól formázható nem lesz.
  4. A masszát óvatosan a halforma aljára simítjuk, nyomkodjuk.
  5. A kekszet (tetszés szerinti mennyiség, de ne legyen túl sok) beáztatjuk a rumba, majd belehelyezzük a forma "hasába"; majd pár kiskanál lekvárt is teszünk bele, kis csokidarabokat is.
  6. Végül a masszával betakarjuk a tölteléket, úgy hogy ne látszódjon sehol se ki.
  7. Majd egy tányérra, tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a celofánt, az egészet meghintjük cukorral, mazsolával, csokidarabbal vagy kávészemmel kialakítjuk a szemet, és a hal száját is.
  8. Celofánnal lefedve tároljuk, nehogy kiszáradjon, sokáig eláll.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1890
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 25.

Ajánló

Ebből az adagból több halacskára futja, kedves kis gasztroajándék a barátoknak, rokonoknak. A hal lehet vékonyabb, kövérebb, attól függ, hogy a masszát vékonyabbra vagy vastagabbra töltjük a formába.

Receptkategóriák

Ezt a receptet is anyósomtól tanultam, eleinte ő szokta elkészíteni nekünk karácsonyra ezt a náluk tipikus karácsonyi édességet, aztán megtanultam én is, kaptam egy szép halformát is tőle, így most már én készítem el ezt a finomságot!

Hozzávalók

A mandulamasszához

A hal elkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...