r
Nosalty Logó

Mandulakrokantos szilvalekvár torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Mandulakrokantos szilvalekvár torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

Töltelék

Összesen 821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

Töltelék

Összesen 3288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

Töltelék

Összesen 305 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    251.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2259.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1934 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 3288 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához égetett tésztát készítünk, vagyis170 ml vizet felforralunk a vajjal. Levesszük a tűzről, majd egyszerre beleöntjük a lisztet,jól elkeverjük, és 1-2 percre állandóan keverve visszatesszük a tűzre.
  2. Levesszük újból a hőforrásról, és egyesével beledolgozzuka tojásokat szép " fényesre " keverve a tésztát. (Ezt a műveletet csinálhatjuk kézi mixerrel is.)
  3. Egy 28 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, lisztezünk, és belesimítjuk a tésztát.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt szép sötétszőkére sütjük.
  5. Ezalatt elkészítjük a mandulakrokantot. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a cukrot, és halvány színűre karamellizáljuk. Nem keverjük, csak forgatjuk a serpenyőt!
  6. Hozzáadjuk a mandulapelyhet, jól összeforgatjuk- már használhatunk villát vagy kanalat, stb. -, hogy mindenhol befedje a karamell a mandulákat, és szép barnára pirítjuk.
  7. Sütőpapírra kitesszük a krokantot, kisebb darabkákra választjuk, és hagyjuk kihűlni.
  8. A megsült és kihűlt tésztára rákenjük a szilvalekvárt.
  9. A tejszínt keményre felverjük, és a szilvalekvárra simítjuk.
  10. A teljesen kihűlt mandulakrokantot, ha kell, még apróbbra tördeljük, és a tejszínhabra szórjuk.
  11. Azonnal fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2226
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulakrokantos szilvalekvár torta
Vicikó 251 recept

Egy nagyon szimpatikus, már szinte családias hangulatú német kávézóból, egészen pontosan Salzhausenből, Lüneburg környékéről származik a recept. Egészen egyedi kis hely, a tulajdonosnője az egész  berendezést, kezdve a székek, asztalok, szekrények, tányérokig, asztalterítőn át az evőeszközökig, szinte mindent örökölt vagy barátoktól kapott. Belépve és nézegetve a festményeket  is a falon, szinte egy antikvitásban érezzük magunkat... Szóval, itt kóstoltuk ezt a habkönnyű finomságot... És receptet is megkaptam! :-) Köszönjük, kedves Matina! Szuper gyorsan elkészül, a leghosszabb idő az, amikor várjuk, hogy kihűljön a tészta. Szégyen, nem szégyen, de hárman együltő helyünkben - ebéd után - eltüntettük az egészet. Így nem tudom pontosan, hogy hány személyre is szól ez az adag. :-)) Készítés közben a krokantra nagyon vigyázzunk, mert a kóstolgatni, netán pár falatot elcsenni szerető családtagjaink nagy veszélybe sodorhatják a süti elkészülését, - ha netán elfogyna idő előtt a mandulakrokant...:-)))

Hozzávalók

A tésztához

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...