Mandulabundás libamáj
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Epercsók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
239
kcal
- 16% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g libamáj266 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
953
kcal
- 16% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
53.9g libamáj72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.8g tojás19 kcal
-
13.5g finomliszt49 kcal
-
13.5g mandula80 kcal
-
4.3g napraforgó olaj38 kcal
Összesen
258
kcal
- 16% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4674 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 4674 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
239
kcal
- 16% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 55.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1968.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 912 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 188.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18695 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 108 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1536 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 18695 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
953
kcal
- 16% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 326 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5039 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 5039 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg libamáj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
5 dkg finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A májakat besózzuk, borsozzuk.
- Majd először lisztbe, azután a tojásba és a mandulába forgatjuk.
- Olajban kisütjük, amíg meg nem barnul a panír.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8369
- Feltöltés dátuma: 2011. március 14.
Ajánló
Természetesen hagymalekvárral ajánlom, ahogy a képen is látható, mert az ecetes-édes hagyma kitűnően passzol a májhoz. A lilahagyma- lekvárt most vörösáfonyával készítettem, nagyon jó vele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Epercsók
95 recept
Nemrég diós bundában olvastam, de csak mandulám volt itthon, ezért kipróbáltam. Nagyon ízlett, eddig még sosem ettem rántva.