Mandula fahéjas cukorköpenyben
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
200g mandula1180 kcal
-
96 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
16g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
57.8g mandula341 kcal
-
28 kcal
-
26g cukor101 kcal
-
2.9g vaníliás cukor11 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 562.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 8.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 107.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2248.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 544 mg
-
Foszfor 1038 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.6 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 13% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 649.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
9 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek víz
Elkészítés
- A mandulát állandóan mozgatva enyhén megpirítjuk (olaj nélkül felhevített teflonserpenyőben).
- Egy kisebb fémedénybe tesszük a többi hozzávalót, és közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük. Akkor van kész, amikor a kristálycukor felolvad.
- Hozzáadjuk a pirított mandulát, majd villával folyamatosan forgatjuk. Ahogy a víz párolog,a szirup sűrűsödik, végül rámorzsásodik a mandulára. Csak óvatosan! Ha túl sokáig és durván forgatjuk, lepereg róla a máz.
- Sütőpapíron vagy fólián szétterítve kihűtjük. Ha néhol összeragadtak, szedjük szét.
- Jól zárhatóüvegbe tesszük, már ha eljut odáig. :)
- Receptkönyvben: 561
- Tegnapi nézettség: 139
- 7 napos nézettség: 1052
- Össznézettség: 87952
- Feltöltés dátuma: 2010. október 04.
Ajánló
Apró karácsonyi meglepetésnek sem rossz, pláne ha általunk dekorált csatos üvegbe tesszük.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ismerős érzés? Télies időjárás, séta valahol a városban, mígnem egyszer csak egy lágy fuvallatnak köszönhetően orrunkat édeskés fahéjas mandulaillat csábítja el. Már messziről tudni, hogy a gőzölgő fahéjködbe burkolózva mit is árulnak. Nem éppen cukormentes csemege, de néha bűnbe lehet esni. Az utcai árusok speciális géppel készítik, a házi változat kinézetre nyilván nem lesz ugyanolyan. A receptet régebben találtam egy amerikai oldalon, ahol pekándióval készítették. Többféle létezik, van olyan is, amelyiket fűszeres tojásfehérjébe forgatva sütnek majdnem 300 fokon (hozzászólásomban megtaláljátok a receptjét). Itt most azt a "főzős" változatot írtam le, amelyik nekem bevált. Kockázatok és mellékhatások: 1) Az egész konyhát kellemes illategyveleg lengi be. 2) A ropogtatás utáni fogmosás elmulasztása nem ajánlott! 3) Egy szem sohasem elég.