r
Nosalty Logó

Mandula fahéjas cukorköpenyben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zúza
Mandula fahéjas cukorköpenyben
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

416
Kalória
11.3g
Fehérje
38.4g
Szénhidrátok
26.9g
Zsír
8.3g
Víz
2.6g
Koleszterin
5g
Rost
31.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1663 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 416 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2248.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1663 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 481 kcal

Elkészítés

  1. A mandulát állandóan mozgatva enyhén megpirítjuk (olaj nélkül felhevített teflonserpenyőben).
  2. Egy kisebb fémedénybe tesszük a többi hozzávalót, és közepes hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük. Akkor van kész, amikor a kristálycukor felolvad.
  3. Hozzáadjuk a pirított mandulát, majd villával folyamatosan forgatjuk. Ahogy a víz párolog,a szirup sűrűsödik, végül rámorzsásodik a mandulára. Csak óvatosan! Ha túl sokáig és durván forgatjuk, lepereg róla a máz.
  4. Sütőpapíron vagy fólián szétterítve kihűtjük. Ha néhol összeragadtak, szedjük szét.
  5. Jól zárhatóüvegbe tesszük, már ha eljut odáig. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Ismerős érzés? Télies időjárás, séta valahol a városban, mígnem egyszer csak egy lágy fuvallatnak köszönhetően orrunkat édeskés fahéjas mandulaillat csábítja el. Már messziről tudni, hogy a gőzölgő fahéjködbe burkolózva mit is árulnak. Nem éppen cukormentes csemege, de néha bűnbe lehet esni. Az utcai árusok speciális géppel készítik, a házi változat kinézetre nyilván nem lesz ugyanolyan. A receptet régebben találtam egy amerikai oldalon, ahol pekándióval készítették. Többféle létezik, van olyan is, amelyiket fűszeres tojásfehérjébe forgatva sütnek majdnem 300 fokon (hozzászólásomban megtaláljátok a receptjét). Itt most azt a "főzős" változatot írtam le, amelyik nekem bevált. Kockázatok és mellékhatások: 1) Az egész konyhát kellemes illategyveleg lengi be. 2) A ropogtatás utáni fogmosás elmulasztása nem ajánlott! 3) Egy szem sohasem elég.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!