r
Nosalty Logó

Mancimama sajtos perece

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pocki
Mancimama sajtos perece
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5780 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2027.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    1696 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 482 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    153.9 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24331.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1932 mg
  • Nátrium
    20356 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1889 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 5780 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    1268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, sót, vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját,és belereszeljük a sajt felét.
  2. A tejet megmelegítjük, teszünk bele 1 teáskanál cukrot (diétás verzió esetén fruktózt), majd belemorzsoljuk az élesztőt, megvárjuk amíg felfut.
  3. Az élesztőt is hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és jó alaposan összedolgozzuk az összetevőket.
  4. Az elkészült tésztát pihentetés nélkül kinyújtjuk, perecszaggató segítségével pereceket formázunk. Amegmaradt tésztát újra összegyúrjuk, ismét szaggatjuk, és ezt mindaddig folytatjuk, amíg az összes alapanyag el nem fogy.
  5. Az elkészült pereceket tepsire helyezzük, a tojásfehérjével lekenjük, sajttal, ízlés szerint magokkal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6618
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Számomra az anyukám perece az igazi... Nincs hozzá fogható, frissen ropogós, 2-3 nap múlva is isteni finom (bár ritkán éri ezt meg). Többféle lisztből elkészítettem már, zabpehely, kilófaló vagy update lisztből készítve több folyadékot igényel. Lustaság esetén nem perecszaggatóval "formázom", hanem egyszerűen az egész tésztát lekenem a tojásfehérjével, ráreszelem a maradék sajtot, és derelyevágóval vagy késsel sajtos rudakat vágok belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...