Mancimama sajtos perece
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pocki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
482
kcal
- 11% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
5780
kcal
- 11% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2027.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 1696 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
482
kcal
- 11% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 153.9 g
Zsír
-
Összesen 221.9 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 795 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24331.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 382 mg
-
Kálcium 1336 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 1932 mg
-
Nátrium 20356 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 777.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 291.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1918 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 708 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 1889 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
5780
kcal
- 11% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1516 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 1268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, sót, vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját,és belereszeljük a sajt felét.
- A tejet megmelegítjük, teszünk bele 1 teáskanál cukrot (diétás verzió esetén fruktózt), majd belemorzsoljuk az élesztőt, megvárjuk amíg felfut.
- Az élesztőt is hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és jó alaposan összedolgozzuk az összetevőket.
- Az elkészült tésztát pihentetés nélkül kinyújtjuk, perecszaggató segítségével pereceket formázunk. Amegmaradt tésztát újra összegyúrjuk, ismét szaggatjuk, és ezt mindaddig folytatjuk, amíg az összes alapanyag el nem fogy.
- Az elkészült pereceket tepsire helyezzük, a tojásfehérjével lekenjük, sajttal, ízlés szerint magokkal megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6618
- Feltöltés dátuma: 2013. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
pocki
3 recept
Számomra az anyukám perece az igazi... Nincs hozzá fogható, frissen ropogós, 2-3 nap múlva is isteni finom (bár ritkán éri ezt meg). Többféle lisztből elkészítettem már, zabpehely, kilófaló vagy update lisztből készítve több folyadékot igényel. Lustaság esetén nem perecszaggatóval "formázom", hanem egyszerűen az egész tésztát lekenem a tojásfehérjével, ráreszelem a maradék sajtot, és derelyevágóval vagy késsel sajtos rudakat vágok belőle. :)