r
Nosalty Logó

Málnás-túrós-joghurtos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Málnás-túrós-joghurtos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1346.4 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 796 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5385.5 g
  • Cink
    397 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1359 mg
  • Vas
    308 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1734 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 3186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszát egy 20X30 cm -es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 C-ra előmelegített sütőben 12 -14 perc alatt készre sütjük.
  3. A piskótalapot egy magas peremű tepsire rakjuk, amit kibélelünk frissen tartó fóliával, majd belehelyezzük a tésztát és kirakjuk málna szemekkel .

Krém

  1. A krémhez a joghurtot, a cukrot, a túrót, a citromlevet ,a reszelt citromhéjat és a málnapürét simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt. Végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott és mikróban forróra melegített zselatint.
  2. A krémet óvatosan az előkészített lapra öntjük, hogy ne guruljanak el a málnaszemek. Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
  3. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, friss málnával és mentalevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 290
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-túrós-joghurtos szelet
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...