Málnás-túrós-joghurtos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
796
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
3186
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
191
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1346.4 g
-
Cink 99 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 77 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 490 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 264.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 433 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 352 micro
Összesen
796
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.9 g
Zsír
-
Összesen 193 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5385.5 g
-
Cink 397 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 1359 mg
-
Vas 308 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1960 mg
-
Nátrium 1045 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.3 g
-
Cukor 174 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1058.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1765 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 182 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 733 mg
-
Retinol - A vitamin: 1734 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 347 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1407 micro
Összesen
3186
kcal
- 6% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet.
- A masszát egy 20X30 cm -es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 C-ra előmelegített sütőben 12 -14 perc alatt készre sütjük.
- A piskótalapot egy magas peremű tepsire rakjuk, amit kibélelünk frissen tartó fóliával, majd belehelyezzük a tésztát és kirakjuk málna szemekkel .
Krém
- A krémhez a joghurtot, a cukrot, a túrót, a citromlevet ,a reszelt citromhéjat és a málnapürét simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt. Végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott és mikróban forróra melegített zselatint.
- A krémet óvatosan az előkészített lapra öntjük, hogy ne guruljanak el a málnaszemek. Legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
- Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, friss málnával és mentalevéllel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 14 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 288
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
117 recept