Málnás morzsatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Linda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tészta
-
38g cukor145 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A gyümölcs
-
125g málna65 kcal
A morzsa
-
20g margarin143 kcal
-
33g finomliszt118 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1119
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tészta
-
150g cukor581 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A gyümölcs
-
500g málna260 kcal
A morzsa
-
80g margarin574 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4471
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tészta
-
10.4g cukor40 kcal
-
13.8g margarin99 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
11.1g finomliszt40 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A gyümölcs
-
34.6g málna18 kcal
A morzsa
-
5.5g margarin40 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
310
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 60.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 728.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.3 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 145.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 615 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 576 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 442 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
1119
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 48.6 g
Zsír
-
Összesen 241.3 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2912.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 676 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 1259 mg
-
Nátrium 630 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 545 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 583.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2458 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 301 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 2305 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 1768 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1219 micro
Összesen
4471
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
A tészta
-
15 dkg cukor
-
20 dkg margarin
-
2 db tojás
-
16 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
0.5 csomag sütőpor
A gyümölcs
A morzsa
-
8 dkg margarin
-
13 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
A tészta
- A cukrokat a tojásokkal és a margarinnal egy habverő segítségével összedolgozzuk. Amikor összeáll, hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, és egy kanállal összekeverjük.
- Viszonylag sűrű és ragadós masszát kapunk.
- A tepsit (vagy tortaformát) kivajazzuk és kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.
A gyümölcs
- A gyümölcsöt a tészta tetejére szórjuk (ha málnát, epret vagy más savanyú gyümölcsöt használok, a tetejét a morzsa rászórása előtt még meg szoktam szórni kb. 2 evőkanál cukorral, hogy ne legyen a végén savanyú a sütink).
A morzsa
- A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (nem fog összeállni, és pont ez a lényeg benne).
- Az így kapott morzsát a süti tetejére szórjuk, és alacsony fokozaton megsütjük. (Sajnos nem tudok sütési hőfokot megadni, mert régi gáztepsink van, amin csak két fokozat van: vagy megég, vagy nem sül meg:)).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20 cm
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 21 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4012
- Feltöltés dátuma: 2014. február 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Linda
24 recept
Mi nagyon szeretjük ezt az egyszerű és gyors sütit. Nekem akkor lett a legfinomabb, amikor szeder és eper keverékét tettem a tetejére, de csináltam már barackkal, szilvával, málna és eper keverékével, csak eperrel és természetesen csak málnával is. De lehet csinálni meggyel, szederrel, ribizlivel vagy bármivel, ami épp otthon van, vagy amit a legjobban szeretünk. Én eddig mindig egy 18x15 cm-es tepsiben sütöttem ugyanezekkel az arányokkal, de ma, mikor már összekevertem a tésztát, eszembe jutott, hogy a kedvenc tepsim épp egy grillcsirke által már foglalt, tehát torta lett belőle. Ez az ízén semmit sem változtat.:))