r
Nosalty Logó

Málnás morzsatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Linda
Málnás morzsatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta

A gyümölcs

A morzsa

Összesen 1119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta

A gyümölcs

A morzsa

Összesen 4471 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tészta

A gyümölcs

A morzsa

Összesen 310 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 1119 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    241.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2912.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2305 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1768 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1219 micro
Összesen 4471 kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tészta

A gyümölcs

  • 50 dkg málna (vagy bármilyen gyümölcs)

A morzsa

Elkészítés

A tészta

  1. A cukrokat a tojásokkal és a margarinnal egy habverő segítségével összedolgozzuk. Amikor összeáll, hozzáadjuk a lisztet, sót, sütőport, és egy kanállal összekeverjük.
  2. Viszonylag sűrű és ragadós masszát kapunk.
  3. A tepsit (vagy tortaformát) kivajazzuk és kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát.

A gyümölcs

  1. A gyümölcsöt a tészta tetejére szórjuk (ha málnát, epret vagy más savanyú gyümölcsöt használok, a tetejét a morzsa rászórása előtt még meg szoktam szórni kb. 2 evőkanál cukorral, hogy ne legyen a végén savanyú a sütink).

A morzsa

  1. A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk (nem fog összeállni, és pont ez a lényeg benne).
  2. Az így kapott morzsát a süti tetejére szórjuk, és alacsony fokozaton megsütjük. (Sajnos nem tudok sütési hőfokot megadni, mert régi gáztepsink van, amin csak két fokozat van: vagy megég, vagy nem sül meg:)).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20 cm
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 21 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4012
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi nagyon szeretjük ezt az egyszerű és gyors sütit. Nekem akkor lett a legfinomabb, amikor szeder és eper keverékét tettem a tetejére, de csináltam már barackkal, szilvával, málna és eper keverékével, csak eperrel és természetesen csak málnával is. De lehet csinálni meggyel, szederrel, ribizlivel vagy bármivel, ami épp otthon van, vagy amit a legjobban szeretünk. Én eddig mindig egy 18x15 cm-es tepsiben sütöttem ugyanezekkel az arányokkal, de ma, mikor már összekevertem a tésztát, eszembe jutott, hogy a kedvenc tepsim épp egy grillcsirke által már foglalt, tehát torta lett belőle. Ez az ízén semmit sem változtat.:))

Hozzávalók

A tészta

A gyümölcs

A morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...