r
Nosalty Logó

Málnás habos piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Málnás habos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

málnás hab

Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

málnás hab

Összesen 2332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

piskóta

málnás hab

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1644 micro
Összesen 2332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

piskóta

málnás hab

Elkészítés

piskóta

  1. A tojássárgáját a cukorral robotgép segítségével fehéredésig keverjük.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük.
  3. A lisztet a kakaóval összekeverjük.
  4. A cukros tojássárgáját a habra öntjük, a kakaós lisztet ráhintjük. Széles fakanállal alulról felfelé forgatva összekeverjük. Arra azért vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk. Tűpróbáig sütjük.
  6. Ha megsült, még melegen leszedjük a sütőpapírt róla, és hagyjuk langyosra kihűlni.
  7. Őzgerinc formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy körben mindenhol alaposan lelógjon. A piskóta 1/3-át (őzgerinc hossza) levágjuk, a többivel kibéleljük a formát, alaposan belenyomkodjuk. Az elkészített málnás habot beletöltjük. A levágott piskótát rátesszük, kicsit rányomkodjuk. Folpackkal szorosan lezárjuk.
  8. Legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön. Kibontogatjuk a folpackból, tálra borítjuk, a félretett habbal és néhány szép szem málnával megdíszítjük.

málnás hab

  1. A málnát másfél kanál porcukorral elkeverjük.
  2. A tejszínt félkeményre felverjük, hozzáteszünk 1 ek vanília kivonatot és 1-1.5 kanál porcukrot (ízlés szerint). Keményre felverjük a habot. Egy púpos ek habot kiveszünk a díszítéshez. A többihez hozzáadjuk a málnát, és óvatosan összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 36x26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6556
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Ajánló

Természetesen állati tejszínből is elkészíthető, akkor viszont tegyünk hozzá 2-3 habfixálót, hogy a hab később is megtartsa az állagát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyönyörű, "gurulós" málnát vásároltam egy idős nénitől. Kínálta magát a lehetőség, hogy süti is legyen belőle. Éltem vele, és megérte, mivel a házi kritikusaim az első szelet után annyit mondtak csak: még egy szeletet kérek :)   

Hozzávalók

piskóta

málnás hab

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...