r
Nosalty Logó

Málnás guba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás guba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 495 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5723.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    2835 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.7 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    499.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 2966 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját elkeverjük a tejjel, a vaníliás cukorral, a 4 kanál cukorral és a vaníliaaromával, majd felmelegítjük. (Nem forraljuk, mert az nem tesz jót a tojásnak, csak melegítjük.)
  2. Felvágjuk a kifliket, majd kettéosztjuk a halmot. Egy tűzálló tálat kicsit beolajozunk -biztos, ami biztos- majd beletesszük a kifliadag felét és ráöntjük a tejes keverék felét. Jól összenyomkodjuk, hogy szinte egy lappá álljon össze.
  3. Megszórjuk 2kanálnyi cukorral, majd rátesszük az előzőleg kiolvasztott málnát, vagy a friss gyümölcsöt. A gyümölcsöt is megszórjuk 2 kanálnyi cukorral.
  4. A maradék tejes keverékbe beáztatjuk a maradék kiflit, ezt is jól összenyomkodjuk, majd a málna tetejére tesszük.
  5. A tojásfehérjét habbá verjük, majd kis halmokban a kifli tetejére tesszük. Ezt is megszórjuk 1kanálnyicukorral, majd mehet a sütőbe olyan 15-20 percre 180 fokon. Akkor jó, hakicsit megpirul, megkeményedikrajta a hab és a hab tetején karamellizálódika cukor.
  6. Vanília fagylalttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8544
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez Lajos Mari egyik receptjének a kicsit megformált változata, a saját szájízünkre igazítva. Természetesen friss gyümölcsből finomabb, de így is el fog fogyni.:) Kicsit bonyolultabb, mint a sima mákos guba. Ennek ellenére gyorsan kész van, nem kerül sokba, és egy jó kis krémleves után ideális fogás -szerintem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...